611 entry daha
  • benim için bir numaradır. hakkında son entrynin dün yazılmış olduğunu görünce sevindim. bazı insanlar hiç ölmesin istiyoruz ama bu mümkün değil. david gilmour da istisnası olmayacak. bu yüzden sanatının o yaşarken değer görmesi ve bunun ifade edilmesi çok değerli. üstüne üstlük dünyanın en naif, kalbinin her zerresi iyilikle bezeli insanlarından birisi olduğu da aşikar. sevgili dostu richard wright anısına yaptığı konuşmada, aldığı ödülü ona adarken ve şerefine kadeh kaldırırken sesinin nasıl titrediğini, ağlamamak için nasıl direndiğini görmek için:

    https://www.youtube.com/watch?v=fuj1ygqnts0

    aynı şekilde endless river'ın canlı çalınacağına dair soru üzerine:

    https://www.youtube.com/watch?v=_9ywq1ddgyy

    "the album is sort of dedicated to richard wright who is now dead. it would be pretty strange if we went and play the music that he's playing all on the record without him. so the answer is no."

    şu cevabın naifliğine bakın. bu kadar dangozca bir soruya "hayır" diyerek kestirip de atabilirdi. ama bu durumda bile hem zarafetinden ödün vermiyor hem de dostunun hatırasını yine onurlandırıyor. ayrıca vurguladığım kısımdaki tonlamasına dikkat ederseniz, sesinin nasıl titrediğini, wright'ın artık ölmüş olduğunu söylemenin ona yıllar sonra bile nasıl ağır geldiğini acı bir biçimde hissediyorsunuz.

    iyi ki varsın üstat.

    edit: ikinci link düzeltildi.
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap