4 entry daha
  • kürt sorunu açısından çok önemli bir dönemeç olacaktır bu seçimler. zira 2000 senesinden bu yana türkiye'de demokratikleşme adına büyük adımlar atıldı. bir çok yasa avrupa birliği seviyesine çekildi. devlet otoritesi şemdinli olayları sonucunda yöre halkına inanarak (ki ben inanmıyorum), şu anda büyük zorluklar altında terör ile savaşan kendi askerini bile cezalandırdı.

    bugün görüyoruz ki, ne abd ne de ingiltere (hatta fransa*) gibi devletler, üstelik de haksız bir emel uğruna, ırak'ta savaşan askerlerinin işlediği nice insanlık suçlarından bir tanesini bile bu şiddette cezalandırma kabiliyetini gösteremedi. bunu çok açık yüreklilikle söylüyorum, dünyada bu erdemi gösterecek ülke sayısı gerçekten çok ama çok azdır. (bkz: paul aussaresses)

    peki bütün bu gelişmelere rağmen ne oldu;

    her geçen gün artan, vahşileşen ve sivillere yönelen pkk şiddeti ve daha da kötüsü sivil kürt siyasetçilerinden gelen* pkk ile aramiza mesafe koyamayiz açıklamaları.

    görüyoruz ki, kürt siyasetçileri bu şiddeti onaylıyorlar. bu durumda geriye son olarak kürt toplumu geliyor. normal şartlar altında, kürtler samimiyse, bu insanların son 6-7 senedeki bu durumu değerlendirmesi ve dtp gibi kürt milliyetçisi bir partiyi oy kaybına uğratmaları lazım gelir. zira türkiye'nin süregelen demokratikleşme çabalarına karşı cevap olarak verilen ve giderek vahşileşen bu saldırganlık tutumunu, aklı başında hiç kimsenin onaylamaması gerekir. eğer ki, bu destek kaybı gerçekleşmezse, dtp'ye oy veren herkes pkk'nın her türlü insanlık dışı saldırısını onaylamış olacaktır.

    böyle bir durumda bu ülkede yaşayan diğer insanlar da, bu saldırgan, insanlık dışı duruma karşı artık bir politika belirlemek durumunda kalacaktır. bu halkın 20 senedir tavizsiz şekilde sürdürdüğü, pkk terörü ile kürtlüğü aynı kefeye koymamak, biribirine karıştırmamak olgusunu sona erdirmek, hiç şüpheniz olmasın, bu değişimlerden birisi olacaktır.

    bu seçimlerde de, bunca olan bitene rağmen, pkk'nın gayri resmi sözcüsü olduğunu kabul eden dtp gibi bir parti önceki seçimlerdeki gibi yüksek oy oranlarına ulaşırsa, bu ülke halkına karşı yapılmış apaçık bir düşmanlık gösterisi olacaktır.

    (bkz: pkk ile aramiza mesafe koyamayiz/@galatyphoon)
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap