582 entry daha
  • beladır. bir işi yapmamak için birçok şey yapmak, ama günün sonunda hiçbir şey yapmamış olmaktır.

    bu sabah(2 ocak sabahı) 09.00'da uyandım. sözde 06.30'da dikilecektim ayağa. alarm da kurmuştum ama farkında olmadan ertelemişim alarmı.

    kalktığım gibi çay suyu koydum. çünkü çay olmadan çalışamazdım. çay olana kadar biraz müge anlı izledim, biraz da uyudum. kahvaltımı yaptım. bu sırada 2 bölüm rick and morty izledim. baktım saat 11i biraz geçmiş, "12'ye kadar biraz daha yatayım, 12'de çalışmaya başlar, geceye kadar durmam" dedim. hatta 12de başlarsam geceye kadar 2 işi bile halledebilirdim.

    fakat telefonumda gezinirken saatin 12yi geçtiğini fark etmedim. sonra "olan oldu madem biraz etrafı toparlayayım" dedim. kalktım, evi toparladım, mutfağı temizledim, oturma odasındaki masaya çalışma ortamımı kurdum, çayın altına su çektim, o kaynayana kadar telefonda gezindim. çayımı alırken internetteki bir başka tartışmaya denk geldim. e tabii, onlara laf yetiştirirken çayım soğudu.

    tekrar çay almak için ayağa kalkınca masadaki kitabı fark ettim. ablam kitaplıktan almış, okumadan masaya bırakmış. e orda bırakılır mı o? aldım, kitaplığa yerleştirmek için odama gittim. onu yerleştirirken komodinimdeki okuduğum ama yerine koymadığım kitaplarımı fark ettim. sonra başladım kitaplığı baştan düzenlemeye.

    kitaplıkla işim bitene kadar saat 2 oldu, dedim öğle yemeğini de aradan çıkarayım bari de çalışmam kesintiye uğramasın. yemeği yerken dizi açtım netflixte. netflix de tam bana göre tasarlanmış, sormadan atlıyor sonraki bölüme. 40ar dakikadan 2 bölüm de dizi izledim.

    dizi bitince tekrar kendime çeki düzen verdim ve bu sefer odamda çalışmaya karar vererek tekrar odama gittim. tam başlayacaktım masaüstündeki spotify'da sorunlar yaşadım. giriş yapamıyordum. acaba premium hesabım mı sonlandırıldı diye meraklanıp araştırmaya başladım. çözüm bulamadım. youtube'dan müzik açmaya karar verdim ve başka bir batağa düştüm.

    youtube'da ordan oraya sürüklenirken akşam oldu. ailemle görüştüm. haberleri izledim. akşam yemeği yedim, yerken artık tamamen vazgeçip, "gün de bitti zaten anaam" diyerek açtım marriage story'i izledim.

    şimdi de büyük bir vicdan azabıyla, bilgisayar başında bunları yazıyorum. yarın 06.30'da uyanmam gerek.

    bugün 1 sn bile çalışmadım. bugün çalışmadığım için yarın iki kat daha fazla çalışmam gerekecek. hatta sonraki gün de iki kat fazla çalışmam gerekecek. çünkü tüm programı bugün itibariyle s..p atmış bulunmaktayım.

    procrastination işte böyle bir şeydir. tembelliktir. ahmaklıktır. büyük bir sorundur.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap