• bunca yıldır kamu kuruluşlarının dmo'dan almış olduğu q klavyelerin akıbetini merak etmemi sağlamıştır. lise yıllarımda daktilo dersi sayesinde öğrenmiş olmama rağmen f klavyeyi zorunlu dahi olsa asla kullanmam. zaten dokunmadıkları klavyeler kalmıştı, şimdi tam oldu. birileri işsizlik rakamlarıyla, benzin zamlarıyla, bankalara borçlu olduğu için hayatını sonlandırmayı düşünen vatandaşlarıyla ilgilenirse daha dişe dokunur iş yaparlar.
  • ctrl + sol shift yaparak klavye q ve f arasında değiştirilebiliyor.

    f ya da q'da yazma zorunluluğunu ortadan kaldırabilmenin mümkün olduğundan bir haber ak partilinin icraatı.
  • gerek yoktur, adı anılan yerlerden okullarda yaklaşık 8-9 yıldır zaten kanunen zorunludur.*
  • q klavyenin q, x ve w harflerine basmanin da yasaklamansiyla devam etmesi muhtemel uygulama.

    zoe: ah bence gayet uygulanabilir bir plandi, niye eksilediniz ki ne?
  • her ne kadar f klavye türkçe kullanıma daha uygun dense de ben bazı şeylerin küreselleşmesinden ve standartlaşmasından yanayım. ezici bir çoğunluk q klavye kullanırken (ki q klavyeye f klavyeden geçilmiştir. (bkz: okullardaki eski daktilo ve pcler)) neden f klavyeye geçme sevdası çıktı anlamadım. bırakın kim nasıl isterse öyle kullansın. tamam kabul bazı konularda türkçe ya da türk milliyetçiliği yapmak hoş olabilir (faşistliği değil milliyetçiliği) ama her alanda illa bizimki bize özgü olsun diye diretmek gereksiz zannımca.

    edit: klavye dilini türkçeleştirmekle arapçaya geçiş bağdaştırılmamalı diye düşünüyorum. mantık bu olsa latin alfabesi terk edilsin denirdi gibime geliyo.
  • saçmalıktır. madem ki öyle q klavyenin ülkeye girişi de yasaklansın okulda f evde q klavye kullanan kişiye f klavyenin sağlayacağı fayda yoktur. ayrıca kolay mıdır ki q klavyeden f klavyeye geçmek. ancak ve ancak birilerine para kazandırmak için planlanmış girişimdir.

    edit: (bkz: takım tutar gibi parti tutmak)
  • akp'nin iyi icraatlarından birisi olacaktır. q klavyenin abd'de bile oturaklı olmayan bir sistemle hazırlandığı tartışılırken, f klavye ile rekorlar kıran takımlarımız yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyor. ayrıca f klavye sadece devlet dairelerinde ve okullarda zorunlu hale getirilecek, evinde ne istiyorsan onu kullan sen yine.
    öğrenmesi de zor değil 15 gün sonra ne kadar hızlı yazdığının farkına varıyorsun ki paha biçilemez bir şey bu. ayrıca şundan 20 sene önce devlet dairelerinde bilgisayar yokken zaten daktilolarda f klavye mevcuttu. kimse de halinden şikayetçi değildi.

    --- spoiler wikipedia---

    q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin ingilizce'ye özel hazırlanmış olması değil; daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır.

    --- spoiler wikipedia---

    z.ö. edit: yolla yolla hiç çekinme. zoruna gitti tabi türk icadı kullanmak.
  • çoktandır var olduğunu düşündüğüm hamle. lisede okulun klavyeleri hep f klavyeydi ve bi türlü birşey yazılamadığı için sonunda bilgisayar dersi hocasıyla konuşup o an derslikte olan sınıfla birlikte hepsini düzeltmemizle olay çözülmüştü. evet benim için bir sorundu ve q'ya geçmek çözümdü.

    ayrıca çok bi halt yapılmak isteniyorsa windows kaldırılıp pardus kurulsun tüm bilgisayarlara. nasıl, yemedi mi?
hesabın var mı? giriş yap