• 07.08.2014 tarihli markar esayan yazısının başlığı (üç noktasıyla birlikte)

    iki gündür "bu işte bir yanlışlık var" diyerek kafamda dolaşıp duran düşüncelerin en harika ifadeyle toparlanmış şeklini bir "ermeni"nin yüreğinden ve ağzından iletmek istiyorum:

    "biz ermeniyiz, tecrübe ile sabit, hakiki ırkçıları gözünden tanırız merak edilmesin. kimse de ermenilik üzerinden kirli egemenlik kavgalarını verirken, bunu ermenilerin yuttuğunu zannetmesin." - markar esayan

    evet onları biz de tanıyoruz ve hiç unutmadık. girmek istedikleri elbisenin içine birkaç beden küçük geliyorlar. ve fena halde sırıtıyor...

    ittihatçi geleneğin ve devamının ermenilere yaptığı zulüm hakkında hiçbir empatisi, bilgisi, fikri olmayan, soykırım lafını uzaktan duysa tüyleri dikilen ama iş ucuz ve konformist siyaset çakallığı yapmaya gelince en alasını becerebilenler bu adama başka başlıklarda etmediği hakaret bırakmamış. niye çünkü en kolayı bu. dedik ya, empatı diye bir şey yok. tabi bu zulmün birinci dereceden muhatabı bu işi bilmeyecek, çıkar gözetecek ama siz daha doğrusunu bileceksiniz. en dürüst sizsiniz. bu adam da göt yalayıcısı olacak öyle mi?

    "teyyip efedersiniz ermeni dedi ehe de irkçi...."
    "merker buna oy verecekmiş efedersiniz ermeni, çok efedersiniz"

    he bir de ermeni soykırımı için çeteci olanların sürülmesi, diğerlerinin kuvayi milliye ruhu ile türklerin yanında yeralması falan diyenler var. koskoca bir halkı yok et, adı çetecilerin sürülmesi olsun. iyi valla. sen de bu zihniyetle gel tayyip afedersin ermeni dedi diye hümanistlik tasla.

    markar'a küfür etmek için afedersiniz bir ermeni falan diye aynen başbakanın eleştirdiği bu lafı kullanmayı deneyenleri saymıyorum bile... onların kendi dürüstülüğü ve çelişkileri kendilerine yeter de artar.

    bence bunun yazıdaki cevabı ota boka kapak diyenler için çok uygun bir kapaktır. birazcık düşünebilen insan da hakaret edeceğine birileri adına utanır:

    "tercihimi, benim halkımı öldüren, soyan, aşağılayan bu zihniyetin devamcılarından değil, çelişkileri de olsa bu kabuktan sıyrılma gayretinde olan zihniyetten yana koyuyorum."

    http://yenisafak.com.tr/…mayan-ilk-tasi-atsin/55218
hesabın var mı? giriş yap