• çok geyiği dönüyor bu konunun ama son zamanlarda gördüm ki sanırım bir hayli etkili bu kriter. şöyle anlatayım, iflas erteleme durumunda olan çalıştığım firmada herkes iş aramaya başladı ve millet 4-5 görüşmeye gidip hala geri gelirken iş bulup ayrılan ilk 4 kişinin şirketin en güzel kadınlarının olması sanırım bu tezi güçlendiriyor. durumun böyle oluşuna mı üzüleyim, şirkette güzel kadın kalmamasına mı üzüleyim bilemedim. le cola'dan acımazsız gerçekler.
  • bazı firmalarda negatiftir. kendinden daha güzel birini işe almayan ik'cılar var piyasada. başvurulan işe ve pozisyona göre değişir.
  • işe alan şahıs baysa pozitif bayansa negatif olabilecek etkidir.
  • formülü basit denklemdir.
    1- işe alımla ilgilenen kişi bayan ve çirkin ise kesinlikle güzel kızımızın şansı yok.
    isterse galatasaray üniversitesinde okusun 10 yıl iş deneyimi olsun nafile.
    2- eğer işe alımla ilgilenen kişi erkek ise şirkette güler yüzlü hoş alımlı birisi olsun ister.
    sonra deneyimli olsun ister ve işe alır hanım kızımızı.
  • işe alımda güzellikle değil, adamın belden aşağısına verdiği kıymetle doğru orantılıdır.
  • başvuru yapılan yer ile alakalı durum...kurumsal veya kurumsal olmaya meğilli firma ise, işe alımda insanın kendini satması&pazarlaması daha önemlidir. bu size hem yüksek maaş hem de hakkınızda olumlu görüş bırakır..

    onun dışında 3 kişinin çalıştıgı insan kaynakları departmanından bi haber firma ile yapılan görüşmede işteki tecrübeniz 10 yıl bile olsa kimileri için etek boyunun diz kapağının 5 cm üzerinde olması yeterlidir ki böyle firmaların allah belasını versin.

    monreve aile şirketimiz olan arthur andersen ltd şti a.ş. den bildirdi.
  • daha önce çalıştığım küçük firmada, çalışan aradığımızda adaylarla önce ben konuşurdum, sonra da patron konuşurdu. genelde 3 adayda kararsız kalırdım. bi tane de yem olarak gönderirdim. en kötüsü olarak. sekreter alınacağı zaman şöyle bir baktım da;

    1. aday: 2 yıllık büro yönetimi ve sekreterlik bitirmiş. çok genç. diksiyonu çok düzgün. adı: hamza. tabi isim vermiyorum. ama bildiğin çok garip bir ismi vardı.

    2. aday: 12 sene sekreterlik yapmış. takım elbiseyi kuru temzilemeye vermekten, uçak biletlerini ayırtmaya kadar her türlü şeyi yapan bir asistan. lise mezunu.

    3. aday: 5 sene çalışmış. diksiyonu inanılmaz kötü. telefonu öküz gibi açıyor. konuşmasından bir şey anlaşılmıyor. ama 1.72 boyunda, kocaman memeleri var, çıkık bir kalça ve dolgun dudakları var.

    3. adayı patronun önüne bunu siktir et demesi için gönderdim. 2. aday da büyük ihtimalle patronun beğenmeyeceği bir hatundu. ama 1. aday bize uygundu. sadece adı garipti. pek de güzel değildi.

    neyse parton hepsiyle tek tek görüştü ve meme kazandı. ben de o işyerini 10 gün sonra terk ettim, başka yere geçtim.
  • kesinlikle birbiriyle doğru orantılıdır. çünkü işverenler artık sizin eğitiminizin yanında hobileriniz, fobileriniz, kıyafetiniz vs. ile de ilgilenmektedir. zaman zaman ters tepse dahi öz güven seviyesi iyi ayarlanırsa fiziksel görüntüsü daha hoş olan insanların daha çok şansı oluyor. bu yüzden estetik ameliyat olanların sayısında artış olmuş.
    haberlere buradan ve buradan bakabilirsiniz.
  • eğer iş görüşmesine giren patronun kendisi ve işletme de öyle çok büyük olmayan, patronun her gün sizi görebileceği büyüklükte bir işletmeyse, güzelliğinizin etkisi kesinlikle pozitif olacaktır.
  • iki pencereden incelenebilecek etkidir. patronun ya da ik'cının mesai saatlerinde yakınında görmek isteyeceği bir güzellik - ki bu görüşmelerin mesai saatleri dışına çıkabilmesi de hedef olabilir -; bir de müşterilerle ilişkilerde şirkete katacağı duygusal(!) değer. her iki açıdan da pozitif olacağını söyleyebiliri mevzu bahis güzellik etkisinin.
hesabın var mı? giriş yap