• bence harika bir haber

    ne güzel modernite. tam chp'lilerin bayıldığı durum. severler onlar öyle şeyleri. isveç'e taparlar bir de. bak onlarda öyle kanzi. batı yhaa derler.

    düşünsenize 16 yaşında lise 2'ye giden erkek çocuğunuz var ve baba ben erkeğim ama kız olacağım dibimi dövdüreceğim diyor. düşünün daha lise 2'de. haberin isveç gibi rezil bir ülkeden çıkması da pek şaşırtmadı gerçi. isveçli erkekler dibini dövdürmeye erkenden başlamaya bayılıyor sanırım.
  • tabi biz, 30 yasinda bile birey olarak kabul edilmedigimiz ve ufak bir is yaparken bile icazet almak zorunda oldigumuz icin, olay babaya karsi sorumluluk olarak algilanmis! dogrudur yanlis tartisilir burada "birey" kavrami var, bunun dusunulmesi gerekir. bir de hep erkeklik uzerinden dusunulmeside olayi baska bir boyutu.
    tanim, katilmadigim ama ilerideki birey anlayisi ile ilgili ipucu veren kanunsal degisiklik.
  • liseye giden çocukların ne kadar aklı havada bir bilseniz. ehliyetsiz motor bineni, uyuşturucu partileri yapıp okula savcılık getireni vb. sürekli risk alıyorlar. deli çağları. anlık bir dürtüyle cinsiyet değiştirmeye karar verip sonra pişman olabilirler. ben 16 yaşında bölüm değiştirdim hala pişmanlığını yaşıyorum.

    desteklenecek bir karar değil. bu yaştaki bir gence seçme hakkı verebilirsin ama hayatıyla kumar oynamak bu seçeneklerden biri değildir.
    aq batısı ayrı, doğusu ayrı çıldırdı gezegenin.
  • 16 yaşındayken bira almak istese "sen daha bira alacak kadar yetişkin değilsin, bira sonuçta bu boru mu" diyen sistem, geri dönüşü olmayan şeylerde yeter ki marjinal olsun, her şeye "sen yetişkin bir bireysin, elbette kendi kararını verebilirsin" der.

    bu iyi olan. abd kafayı yemiş durumda. 10 yaşında bir çocuk propagandaya maruz kalıp hayatını mahvedecek kararlar alabilir. düşünü bira alamaz ama cinsiyetini değiştirebilir. çünkü bira daha kötü, daha tehlikeli.
  • zaten nüfusunuz gün geçtikçe eriyor bunun üstüne tüy dikmenin anlamı var mı? şunu anlarım bizim nüfusumuz düşük gelin evlilik yaşını 16 yapalım, buna karşıyım fakat anlarım(beka meselesidir), zira dünya nüfusun buraya gelmesinin sebeplerinden biridir bu, hala bir çok ülkede vardır kendi ülkemiz dahil. o yüzden medeniyetin güzel şeylerini alıp geri kalanını elinin tersiyle iteceksin.
  • hakkaten batisi ayri dogusu ayri cildirdi. beyninizin sapini sikim.
  • ta uzaktaki bir haber buradaki çomarları kudurtmuş . malın biri yorumuna chp’yi bile katmış.
  • çok tehlikeli bir karardır ve evet, bizi de ilgilendiriyor çünkü batıda ne yaşanıyorsa 10-20 sene sonra bizde. halbuki daha 1 sene önce "isveç'in trans çocuklar konusundaki u dönüşü" diye bir belgesel görmüştüm: 1. kısım, 2. kısım bu sonuçları görüp de hâlâ bu yaş konusunda ısrar ediyorlarsa gerçekten büyük sıkıntı çıkacak demektir. daha içki alamayan, araba kullanamayan, evlenemeyen gençleri, laboratuvar hayvanı gibi deney amaçlı kullanıyorlar.

    bu konuda en doğru bilgiye ve kanıya sahip olmak için farklı bakış açılarını dinlemeniz gerekli. şu iki, birbiriyle zıt belgeseli mutlaka izleyin:

    benim çocuğum
    burada lgbt bireylerin aileleri konuşuyor. homoseksüellik ve transseksüellik neymiş, buradan doğrusunu bi öğrenin. bu durumlar nadir görülüyor ama bu insanlar varlar ve hepimiz birlikte yaşayacağız. bu kişileri önce bi anlayın.

    what is a woman
    burada ise bilimden ve mantıktan uzak kararlar alırsanız, toplumun "kadın nedir?" sorusuna bile cevap veremeyecek kadar salaklaştığını, sırf insanların nefret suçu işlemekten korktuğu için ne çok gencin ve ailenin hayatının kaydığını görüyorsunuz. bu, amerikan muhafazakarlarının çektiği bir yapım ama her şeyin aşırısının zarar olduğunu çok iyi anlatmış. isveç de buraya doğru gidiyor gibi.

    bilim, 21 yaşından küçük olanları yetişkin olarak saymıyor bile çünkü ergenlik 21'de bitiyor. bu ameliyat için sınır 21 yaş olmalı. cinsiyet değiştirme, geri döndürülemez bir karar. ameliyat sonrası %67 komplikasyon tehlikesi var, alınan hormonlardan ve ilaçlardan dolayı ameliyat sonrasında 7-10 yıl içerisinde intihar riski oldukça artıyor, çoğu da 10 sene içinde bu ilaçlardan dolayı kanser oluyor. bu yüzden bu ameliyatlar deneysel diyoruz. sizin vücudunuzdaki hücrelerin neredeyse hepsi xx ya da xy olarak kodlanmış. bunu tersine çevirebilmek için ya evrimi tersine çevirmeniz gerek, ki bu milyonlarca yıl süreceği için yapamazsınız, ya da büyü yapmanız lazım ama ne yazık ki büyü diye de bir şey yok. şimdiki ameliyatlarda karşı cinse ait bir takım görsel özellikler kazandırabiliyorsunuz ama ne yazık ki bu durum yeterli değil. ki, böyle bir ameliyatın ve kullanılan ilaçların kişiyi kısırlaştırdığını da unutmayalım. özellikle ergenlik gibi tehlikeli bir dönemde böyle bir kararı kimse almamalı.

    bir de şu bilgileri gözden geçirelim:

    transseksüellik 30.000 ila 100.000 kişiden birinde çıkan, çok nadir görülen bir anomalidir. isveç'in nüfusunun 10 milyon olduğu göz önüne alındığında, trans kişileri 1/30.000 olarak hesaplayacak olursak eğer, ülkede toplamda 333 trans kişi olması lazım. ancak bunun sayıları binleri buluyorsa, işte o zaman medyanın ve artan ruhsal bozuklukların bunu iddia etmedeki etkisinin tartışılması gerek. yani sizin sadece 300 küsur, gerçekten transseksüel olan ve yardıma muhtaç insanınız varken, bir de akli dengesi yerinde olmayıp sırf havalı ya da farklı gözükeceğini düşündüğü için cinsiyet değiştirmek isteyen ve tamamen deneysel ve geri döndürülemez bir ameliyat için yaşından büyük kararlar veren gençleriniz var demektir. bu kararı ancak bir yetişkin verebilir, 16 yaşındaki bir çocuk değil.

    ayrıca "çocuk cinselliği" diye bir tabiri ben sapıkça buluyorum. çocukların cinselliği falan olmaz kardeşim, onlar daha çocuk çünkü. oturup ders çalışacaklar. hepimiz ergenlik yaşadık, hepimizin cinsel dürtüleri vardı ama çoğumuz lisede bakirdik, bakireydik yani. seks, yetişkinliğe ulaşınca yapılacak bir şeydir. 16 yaşındaki çocuğun cinsel hayatı falan olmamalı. hele hele bir de cinsiyet değiştirmeye asla karar vermemeli.

    gerçekten trans olan çocuklar ise biraz farklı. onlar için bu durum zaten zor çünkü bedenle cinsel kimlik uyuşmuyor. şu an bedeninizin karşı cins bedeni olduğunu bi düşünsenize. çocukken bununla uğraşmak çok daha zor olmalı. o yüzden gerçekten trans olanlar bu zorluklarla büyüdükleri için daha olgun oluyorlar. öyle abd'de gördüğünüz deliler gibi değil hiçbiri. mesela bizdeki ünlü örnekler kimler: seyhan arman, doruk doğrusöz, ayta sözeri, rüzgar erkoçlar... bu kişiler gayet normal insanlar ve gerçekten transseksüel olan kişiler. rol yapmıyorlar, bunu ilgi için yapmıyorlar ve hepsi de çok olgun davranıyor. bir yanda ise -özellikle abd'de- ne kadar deli varsa transseksüel olduğunu iddia ediyor çünkü toplumda bir şekilde kabul görmesi ve dikkat çekmesi lazım. zaten gerçek transseksüellik daha 3 yaşında bile tespit edilebiliyor. haliyle, bu konuda ilkokul çocuklarına transseksüellik öğretmek yerine, yetişkinleri eğitmeniz gerekli. sonradan "ben transım" diye ortaya çıkan kişiler yüksek ihtimalle sadece ruhsal bunalım yaşayan ve cinsiyet değiştirince bunun geçeceğini zanneden kişiler yani.

    o iki belgeseli izleyin.
  • batı demokrasisini yerden yere vuran entry'ler içeren başlık. işte bunlar avrupa tarihini bilmeden işkembeden sallamaktan kaynaklanıyor.

    öff.
hesabın var mı? giriş yap