• karşılaştırlamaz aynı ligde bile değiller. kemal sunal'a ayıp olur.
  • pırlantayla armut' u karşılaştırmaktır.

    kelime anlamıyla.

    (edit: yanlış yazmışım)
  • daha on sene önce herkes ama herkes kemal sunal'ı eleştirir, kötü zevki tabir etmek için "şaban filmi, şaban filmlerini izleyenler" gibisinden tamlamalar kurar, kemal sunal'ın türk sinemasını aşağı çeken kötü bi figür olduğundan dem vurulurdu. kısaca kemal sunal eski zamanların recep ivedik'iydi. bugün recep ivedik için getirilen bütün eleştiriler zamanında şaban filmleri için de yapılmıştı.

    ama işte bu filmleri seyredenler büyüdü, medya onların oldu, yazılı kültürü onlar devraldı, kemal sunal yaşlandı ve birden sunal kıymete bindi. sonra zaten vefat edince artık birden sinemamızın evliyalarından biri mertebesine yükseldi.

    aha aynısı şahan için de yapılacak. yıllarca kötülenecek, aşağılanacak ama onu seyrederek büyüyen insanlar bi süre sonra toplumun sesi çıkan kesimi olunca şahan da övülmeye, yılların sanatçısı olarak addedilmeye başlayacaktır. o günlerde de ortaya çıkan başka bi sanatçıya aşağılamalarını yönelteceklerdir.

    o yüzden kemal sunal vs şahan gökbakar karşılaştırması çok yerinde bi karşılaştırmadır. hatta gökbakar'ın bi de yazarlık özelliği olduğundan ilerde çok daha iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. kemal sunal'la olan kıyaslamasında öne geçebilir yani.. ama işte bunun kabul edilmesi için gökbakar'ın en azından yaşlanacağı günleri beklemek zorundayız.

    (bkz: bir özelliği olmadığı halde zamanla değerlenenler)
  • objektif olarak bakıldığında şahan gökbakar'ın kazanacağı vasat karşılaştırma. kemal sunal filmleri gişe yapmayan vasat bir oyuncudur, şahan filmleri gişe rekorları kıran bir efsane. kemal sunal komik değildir senaristlerin yazdığı repliklerle bi yerlere gelmiştir, şahan komiktir bazen bi bakışıyla bile kahkaha krizi geçirtir.
  • kemal sunal'ın kemiklerini sızlatacak karşılaştırmadır.
  • biri halkın komiğidir diğeri kralın soytarısı.
  • başlığı okuduğumdan beri bu şekilde dua ediyorum.

    edit:ya da tövbe ediyorum.
    edit2: tanım mı var ki devamı olsun ? kafanızı anlamadım ben hala sizin.
hesabın var mı? giriş yap