• brisa, pirelli, prometeon ve goodyear adapazarı ve izmit fabrikalarında çalışan sendikalı işçilerin yeni maaşları % 82 artışla aylık 90.000 tl'ye ulaşması hadisesi. kaynak
    kaynakta belirtilmemiş fakat muhtemelen brüt maaş yazmışlar net olarak da 65.000 tl yapıyor.
    (bkz: güzel para kanka)

    bu maaş ile lastik işçileri türkiye'deki beyaz yakalılarin %90`ından ve avrupa'daki çoğu işçiden daha fazla kazanıyor. helali hoş olsun
  • özel sektörün bu parayı vermesinde hiçbir mahsur yok. işçinin mesleği, yetkinliği vardır verilir. hatta daha da fazlası verilir.

    bizim karşı olduğumuz şey, kamuda ilkokul mezunu ve yaptığı iş hiçbir nitelik gerektirmeyen işe torpille girmiş kamu işçilerine 50-60 bin lira ödeme yapılması.
  • keşke üniversiteyle zaman kaybetmeseydim dedirtir.
  • eğitim bir senli öğretmenlerden çok kazanmaktadırlar
    neyse müdürleriyle tatları bozulmasın
  • ya ne olacağıydı?

    götünde donu olmayan kasabalı oğlan, babasına tarla sattırıp altına passat çekiyor, sonra ilk işi lastikçiye gidip ince yanak pahalı lastik sipariş veriyor. çünkü arabası daha spor ve lüks görünüyormuş, bu sayede köydeki kezbanlara hava atıp evlenme şansı artıyor.

    hani tavus kuşları çiftleşebilmek için tüylerini kabartıp renklerini göstererek dişileri etkilemek için yarışır, sonra dişi en beğendiyi erkeği seçer ya.

    bizim oğlanlar da çiftleşebilmek için arabasını kabartmak zorunda. yoksa dişiler emcük vermiyor.

    bu kadar çiftleşme talebini karşılayabilmek için de bu fabrikaların gece gündüz çalışması gerekiyor.

    bak daha ilk maaşını alan beyaz yakalı ana kuzularının koşa koşa passat kredisine girmesini hesaba bile katmadık.

    gidim de lastikçi hisseleri alayım. kenara atıp unutayım. çükü kalkmış kasabalı oğlanlar sayesinde 2-3 seneye havadan bi ev daha alırım.
  • şimdi gelir ama ben o kadar okudum bilmem ne, sen bütün gün pembe götünü koltuktan kaldırmayıp, elinde kahven ayy bugün ne yesek diye dolanırken işçiler ağır şart altında çalışıyor az bile bu maaş işçilere. bir gün bile çalışamayacağınız işler için gelip burada ağlamayın
  • 4 yıllık iibf okuyacağıma 2 yıllık metal teknolojileri okusaydım tig kaynağı öğrenip rahat 40k maaş alırdım aklımı sikiyim üstüne birde ingilizce çektimmi ver elini güney kore japonya amk
  • şaka maka ülke avrupa oldu.
  • yanlış yorumlanan haber.

    çıplak maaş brüt olarak 56bin tl diyor, ortalama net 39bin tl yapar. 90bin tl brüte yan haklar ve sosyal yardımlar eklenince çıkıyor diyor. yol, yemek, prim gibi şeyler için aylık 25bin tl ilginç geldi. başka bilmediğimiz bir yan hak varsa bilemem.

    edit: birçok kişi 4 maaş ikramiye olduğunu, yani yılda toplam 16 maaş aldıklarını belirtmiş. fark bu yüzden oluşuyormuş. bilgi verenlere teşekkürler.
  • senede sadece kar lastiği söküp taktırmak için kendi 4 araçıma 4 bin tl (asgari ücretin 4/1 i) ni ben veriyorum
    allah affetsin inşalalah helaldir. zira aracıma kattığı değiştiridği bi şey yok.
hesabın var mı? giriş yap