• kadının %100 haklı olduğu durumdur.

    sizce iş gücü maliyeti ürüne yansımayacak mı?

    deniz zeyrek bundan üretici şikayetçi mi demiş üreticinin tuzu kuru kardeşim umrunda olur mu işçinin maaşını %40 arttırsa ürüne %70 zam yapar işine bakar.

    laf olsun torba dolsun diye atılmış bir tweet ve üzerine bunu entryleştiren bir yazar olması bile komik

    ekleme: başlığı açan şahıs şöyle bir entry daha girmiş başlığa #131090409 bilal'e anlatır gibi yazıyım.

    biz kimsenin maaşına zam gelmesin demiyoruz, nevşin hanım da aynı şekilde. bizim dediğimiz sistem ve düzen öyle bir batış batmış ki maaşa gelen zam misliyle yine o maaşı alana girecek. bu sefer 2800 lira maaşla aldığı şeyleri 5000 lirayla alacak yani emeği değer kazanmayacak. kadın maaşa zam yapmakla mı kurtulacak bu ülke tek sıkıntı maaşların düşük olması mı yoksa o maaşlar niye gün geçtikçe azalıyor köklü bir çözüm bulunmalı diyor asıl ama senin gibilere her şeyi kelimesi kelimesine anlatmak gerektiği için anlamıyorsunuz.
  • ulkede 3-4 tane sanayici disinda konusma hakki olan isyeri sahibi var mi? esnaf federasyon baskanlari arada konusuyor ama onlarda siyaseten susturuluyor. buyuk sermaye zaten hukumetin masasi. nevsin i hic sevmem ama ilk defa duzgun bir cumle etmis.
  • o kadar güzelleşmiş olamaz :)
  • (bkz: aktroll alert)

    ona göre okuyup yazınız.
  • o kadar iğrençleşmiş olamaz
  • kadını yanındaki arkadaşları ciddiye almamış biz niye ciddiye alıp yorum yapalım..
  • fikirsel bazda değil ama üslup bazında iyice dönüşüm yaşamaya başladı. karşısındakinin lafının bitmesini beklemekte sıkıntı yaşıyor sürekli, fikrine katılmayan biri varsa sesini kontrol edemiyor.
    nagehan bu konuda everest ise, nevşin de ağrı dağı sayılabilir. ancak bu hızla giderse stratosfere uzanması an meselesi.
  • nevşin mengü'nün içinde bulunduğu duruma çok üzülüyorum bazen. idiocracy filminde ultra gerizekalılar arasında derdini anlatmaya çalışan normal insan gibi kaldı ortada.

    ekonomi bu haldeyken asgari ücrete şov bir zam yapmak ne ekonominin taşıyıcılarından olan kobi'ye, işyeri sahibine, üretimciye fayda sağlar ne sana bana fayda sağlar ne de o zammı alan asgari ücretliye fayda sağlar. paranın pul oluşu sürecini hızlandırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. ama gel de bunu "siz sermayeyi savunuyorsunuz garibanı düşünmüyorsunuz" diye ezber retorikleri sıralayan yarı cahile anlat.

    nevşin mengü ile nagehan alçı arasındaki fark da microsoft'la akınsoft arasındaki farkın biraz altındadır.
  • atanamamış nagihan denilmesi daha doğru.
    nitekim temsil ettiği ekol ve gelenek iktidarı ele geçirdiği an, rasim olmaması için hiçbir neden yok. bu ülkenin makus talihidir bu.
  • ekşi sözlük yazarlarının sığırlık seviyesini ortaya çıkaran kadındır nevşin. yanlış bişey söylememiş, açıklanacak asgari ücret miktarı en fazla 1-2 ay insanları rahatlatıcak, e sonra? zam yağmuru.. daha yıl bitmeden herşey en kötü %40 zamlandı, deli misiniz olm siz?

    2850tl'lik asgari ücretin işverene maliyeti 4200tl. 5000tl'ye çıkarılsa asgari ücret (ki hâlâ yeterli olmayacaktır) iş verene maaliyeti 8200tl'ye çıkar. bir önceki senenin 2 katı. e böyle bir üretim artışı var mı? tüketim artışı var mı? iş veren nasıl dengeleyecek sayın amip? çözümü işten çıkarmalar olacak, işsizlik artıcak, açlık artıcak, sefalet artacak, refah düzeyi düşecek... bunu öngörmek için beyin olmasına bile gerek yok.

    bu ekonomik krizin daha başlangıcıdır, daha büyük patlak 2022 yılbaşından itibaren başlayacaktır.
hesabın var mı? giriş yap