• biraz önce denk geldiğim, her an ölüm ya da tecavüz korkusuyla yaşayan, ne yaparsa yapsın ne adaletin, ne polisin arkasında durmadığı bir kadının yazıları.

    floodu buradan da paylaşıyorum:

    1- 19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim, kadınım. 1 senedir erkek zulmüne uğramaktayım. ölümle, tecavüz edilmekle tehdit ediliyorum, sahte sosyal medya hesaplarından her gün taciz, tehdit mesajları alıyorum. arkadaşlarıma bana nasıl tecavüz edeceklerini yazıyorlar.

    2- bana ait hesaplarımı ele geçirdiler beni rezil ediyorlar bu yolla. eski erkek arkadaşım olan bu şahısa okul e postamı ve şifremi vermiştim bunu kullanarak okuldaki hocalarıma benim adıma atılmış not karşılığı ilişki teklif eden mailler yollanıyor.

    3- annemin, benim ve arkadaşımın numaraları c2 uygulamasında eskort olarak dağıtıldı. benim fotoğraflarım ve bana fiziksel olarak benzeyen kadınların fotoğrafları kullanılarak adıma instagram hesabı açıldı ve oradan bölümümle ilgili hocalara, dernek başkanlarına uygunsuz teklifler

    4- yapıldı. bu konuşmalar bana gösterilmesi için arkadaşlarıma atıldı hatta bu dernekle ilgili birisi mesleğine kötüye kullanarak o uygunsuz teklifi kabul etmiş. ben yazmışım gibi attığı bu mesajlarla beni üniversiteden attırmaya kalktı ama bütün hocalarım benim arkamda durdu.

    5- ben başarılı bir öğrenciyim, ülkeme faydama sağlamak isterken psikopatın biri benim hayatımı kaydırmaya çalışıyor ben okulu bırakmayı düşünmeye başladım daha da yetmedi aldığım o ölüm tehditleri, evimizin fotoğrafını da atarak tehdit ediyor ona yazmazsam başıma gelecekleri

    6- en iğrenç şekilde arkadaşlarıma, sınıf arkadaşlarıma yazıyor. beni 1 senedir yakalattıramadınız ben senin hayatını böyle mahvederken sen hayatının ellerinden kayışını izleyeceksin diye mesajlar alıyorum. ya ben kendimi öldürecekmişim ya da bana tecavüz edilerek ölücekmişim

    7- artık dayanıcak psikolojim kalmadı ben bu hayattan, sevdiklerimden, hedeflerimden, arzularımdan, başaracaklarımdan öylece kopuk gidiyorum bu ülke bir kadınını daha koruyamadı. bana mezar resimleri çizip veriyor mezarın üzerinde aşkım yazıyor. benim ve kendi ismini çizdiği resimde

    8- toprağın altına çiziyor isimlerimiz toprağın altında birleşiyor. çizdiği resme bi de şiir yazmış diğer dünyada buluşacağımızı yazıyor. ben üniversitemin olduğu şehire gittiğimde zaten feci şekilde tecavüze uğrayıp bir kenara cesetim atılcak. 1 senedir yardım istemediğim

    9- yer kalmadı. polise gittim dava açtım fake hesaplar bulunamaz dediler, c2 uygulamasından numaram dağıtılıyor bedenim üzerinden pazarlık yapılıyor bunu yapanı kimse ortaya çıkarmıyor. adıma sahte mesajlar düzenlenip arkadaşlarıma, üniversiteme, aileme, akrabalarıma facabookdan

    10- instagramdan atılıyor benimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. onunla konuşmaya mecbur bırakıyor. eğer konuşmazsam bakın başıma gelenler bu anlattıklarım bu senede başıma gelenlerin daha yarısı. bana ait fotoğrafları anneme babama göstererek bu kızı evden atın dedi.

    11- ailemin gözünden beni ufalamaya çalıştı. istiyor ki bu dünyada ya onun olucağım ya kimsenin sonum ölüm benim ama ben ölmek istemiyorum. 20 yaşıma bunların hepsini sığdırmam çok zor. uzaklaştırma kararı çıkardım. karara uymuyor gidip şikayet ediyorum bi bakıyorum geri salınmış.

    12- ben insan gibi yaşamak istiyorum. daha fazla dayanacak gücüm kalmadı suçlu cezasını çeksin artık. adalet yerini bulsun. yanına kar kaldıkça şiddetin boyutu artıyor.

    kızın hayatı 1 yıldır cehenneme dönmüş. aktif bir tehdit var ve devlet vatandaşını daha saldırıya uğramadığı için korumuyor. tehditin cezası niye hiç yok, varsa niye hiç uygulanmıyor bu ülkede?

    edit: en az 20 kişi kanıt yok diye mesaj atmış. kızın kendi paylaştığı ekran görüntüleri aşağıya bırakıyorum ama ondan önce şunu kendinize bir sorun: kanıtsız bile olsa bunu yaşayan kadınlar yok mu sanıyorsunuz? devlet her zaman anında masumun yanında oluyor mu sanıyorsunuz? bu tip floodların altında @emniyetgm'den önce @haluklevent yazılıyor, ne anlatıyorsunuz siz?

    ekran görüntüleri:
    1
    2
    3
    4
  • sosyal mecrada destek olunursa umarım üstüne düşerler gerekeni yaparlar. ama asıl zor olan sosyal medyadan medet ummak zorunda kalmak. bir senedir şikayetçi olmasına rağmen hâlâ daha tehdit alıyor. bir kadının böyle bir konuda çaresiz kalması arkasında destek olmayışı beni çok üzüyor. beni üzen başka bir konu da kızlarımızın bu tarz erkekler ile birliktelikleri muhabbetleri olması. taciz edebilecek potansiyeldeki kişiler yüzünden tipinden tavırlarından belli olur girmeyin kardeşim iletişime uzak durun bu hayvan oğlu hayvanlardan!!
  • keltoş, botlarını giyecek su birikintisi arayacağına bunlarla ilgilense keşke. elemanı tutuklatmazsa bile en azından bir fotoğraf çektirir, kriminal tipler albüme ekler. cinayet falan işlerse lazım olur gazetelere...
  • 9 ncu flood'da demişler ya kıza fake hesaptır bulunamaz vs. bu kız arkadas cok önemli birinin kızı olsaydı o yavşagı oturdugu odaya kadar bulurlardı. birileri öldükten sonra bulmak ya da bir şeyler yapmak cidden cok saçma. acıkcası tehdit edenlerin rahatlıgı beni cok şaşırtmıyor cünkü doğru düzgün ceza almayacaklarını biliyorlar. değişmesi lazım artık su sistemin.
  • okuduğu üniversiteden normal erkek arkadaşları ve hocalarının sahip çıkması gerekiyor, madem kanunlar bu konuda yetersiz kalıyor, herkes üzerine düşeni yapmalı. bu ülkede gençlerin, özellikle genç kızların özgürce dolaşıp hayatlarını güzel bir şekilde sürdürmeleri onlara tanınmış ekstra bir hak olmamalı, adaletin önümüzdeki yıllarda yerini bulacağını düşünmek hatta inanmak istiyorum.
  • kıyamam ya, keşke çok güçlü olsam bütün kadınları böyle adamlardan koruyabilsem. mesela o adamı bulup aklını kaçıracak hale getirene kadar dövsem. sonra kadını çok korunaklı bir yere götürsem ve huzurla uyusa bundan sonra.
    ben bu ülkede böyle şeyleri duymaktan, hiçbir şey yapılmamasından, can güvenliği olmayan bir kadının tedirginliği yaşamasından, sonra korktuğu şeyin başına gelmesinden hepsinden nefret ediyorum !
  • kanım dondu. ben artık çok korkuyorum. gerçekten yeni bir insanla tanışmaya çok korkuyorum
  • “eski erkek arkadaşım erdoğan'dan nefret ediyor” diye tek bir twitle işini bitirebilirdi.

    savcıların bütün mesaisi bu çünkü.

    tanım; üzücü ve kahredici türkiye'nin gerçek gündemi.
  • umrumda olmayan paylaşım. (bkz: doğal seleksiyon)
hesabın var mı? giriş yap