• baslik cok sacma geldi degil mi? ama olay %100 gercek.

    (bkz: trendyol yemek) artik yapilan yorumlarin altinda kisinin siparis detayini da gösteriyor. eger dikkatli bakarsaniz bazi cakal esnaflarin yuzlerce 0,5lt su gibi basit basit siparislerle kendilerini övdügünü görebilirsiniz.

    bunlardan bir tanesi benim oldukca dikkatimi cekti. bahse konu olan restoranin an itibariyle 96 degerlendirmesi ve 52 yorumu var. 4.8 yildizla trendyol yemekte basi ceken restoranlardan birisi olmus. tam siparis verecektim de yorumlara bakmamla aninda vazgectim.

    yorumlarin neredeyse tamami kendi dükkanindan su alan cakal esnafimiza ait. bu yorumlara kanip da siparis veren gercek müsteriler zaten düsük puan vermis.

    cakal esnaf suyun sicak gelmesini o kadar cok begenmis ki en cok da onu övmüs. tüm yorumlarin görselini yuklemedim ama devami da ayni sekilde. 500ml su üzerinden sebzesine kadar övmüs. siparis verirken dikkat edin.

    edit: yogun istek uzerine bastan sona tum yorumlari ssledim: görsel

    edit 2: telefonum android. ios'da bu ozellik geldi mi bilmiyorum

    edit 3: az yorumlu ama yuksek puanli ilk 5 restoranin 3unde de benzer hile var. bu gorseller de cevredeki farkli restoranlardan.

    görsel
    görsel
  • yeter ki bir yolunu bulsun, yurdum insanı müşteriyi yanıltmaktan asla geri durmuyor.
  • internet sitesi kurulumu ve buna benzer işler ile ilgilenen bir arkadaşım son günlerde online sitelerde bulunan mağaza sahiplerine yorum satışı yaptığını ve en iyi gelirin bu olduğunu söylemişti. sanırım bu işi yapanların bir grubu var ve grupça sipariş üzerine yorum yapıyorlar. internetten alışverişte ürünü gerçekten almış kişinin yorumunu okuduğunuza emin olun derim.
  • su bile alınmaması gereken esnaftır. r10'da firmanız adına yüzlerce 5 yıldız verdirecek adamları 3 kuruş paraya tutabilir ve halkı yanıltabilirsiniz.
  • dönerin tamamını satamıyor ve döner kalıyor diye dönerci esnafa üzülen arkadaşlar vardı geçenlerde buralarda bir yerde. bilhassa onlar okusun bunu işte.
  • benim bu ülke insanına güvenim bitti amına koyim ya. ulan her konuda yeni bir çakallık buluyoruz mk.

    bundan sonra bir ürün alırken sadece kötü yorumları okuyacağım.

    gelen mesajlar sonrası edit: rakip restoranlar birbirlerine kötü yorumlar yapabiliyormuş, dolayısıyla kötü yorumlar da yanıltıcı olabiliyormuş.
    ben bu dünya için fazla iyi kalpliymişim onu anladım.
  • çok iyi tespit. hatta liste ile ifşalansın tespit eden yazsın.
  • işini iyi yap insanlar seni övsün abi, bu kadar zor mu işini iyi yapmak. bizim milletin aklı sadece çakallığa çalışıyor.
  • bilindik durumlardan olan bir tür çakallık yöntemi.

    ben ne yıldıza bakarım ne de puana açıkçası. ben sipariş veririm. yemek bok gibiyse bir daha siksen sipariş vermem. verdirene de çevremde engel olurum.
  • tek başına trendyol yemek kullanmaya başlamaya yarayacak kadar faydalı bir özellik sonucu ortaya çıkarılan hile. en azından su sipariş edip köfteyi övenle gerçekten köfte yiyerek öveni ayırt etmede bir nebze faydalı olabilir, hoş bizim insanımız bunu da kendi kendine köfte siparişi verip komisyonu yorum parası olarak düşünerek aşabilir ama, biraz daha maliyetli en azından.
hesabın var mı? giriş yap