• esas baslik ortadogulularin karsisina gecip "ılk tasi gunahsiz olaniniz atsin" demek olacakti ama malum 50 karakter siniri...

    incil'e gore isa' nin yaptigidir. yuhanna'nin 8. bolumunde yazar. kaynak

    yillar yillar once okumustum incil'i. acikcasi cok da hosuma gitmisti derinlikli bir anlatima sahip oldugu icin. olayin ozeti su: dindar yahudiler bir hayat kadinini yakalayip tasla recmetme cezasi verecekken isa onlari durduruyor ve ilk tasi gunahsiz olanin atmasi gerektigini soyluyor. ortalikta gercekten gunahsiz olan biri cikmadigi icin herkes ellerindeki tasi atip dagiliyorlar.

    son birkac haftadir bu soz aklima gelip duruyor. dusunsenize, gunluk hayatta karsilastiginiz, yalanci, iki yuzlu, hain kisilikli ortadogulu insanlari gozunuzun onune getirin. adam dindar geciniyor ama cocuklara halleniyor. namuslu geciniyor ama caldigi-cirptiginin haddi hesabi yok. yakalaninca da dine-imana sariliyor.

    yani su an yani 21. yuzyildaki ortadogu ne ise 2k yil onceki ortadogulu da ayni serefsizlik seviyesindeymis gibi duruyor. ama bana korkunc gelen, tuylerimi diken diken eden ise birinin bu dalyarak toplulugunun karsisina cikip gunahlari ile yuzlestirircesine "ilk tasi gunahsiz olaniniz atsin" diyebilmesi.

    simdi yanlis anlasilmasin. bu ateist halimle gercekten isa diye bir peygamberin veya mesihin yasadigini dogrulamiyorum. ancak incil'in kurgusunda boyle bir sey olmasi, bu kurguyu yapanlarin ortadogulularin ne mal oldugunu net bilmesi ve had bildirmesi; adeta dissin allahini atmasi anlamina gelmiyor mu?

    gerci su da var. artik utanma duygusu o kadar curumus, cigerler o kadar bes para etmez hale gelmis ki bazi ortadogu toplumlarinda, "yoo biz gunahsiz falan degiliz amugha koyyum. taslayin laagn" diyenler de cikabilir bu durumda.
hesabın var mı? giriş yap