• sabah sabah yasadiginiz kucuk kasabanin sevimli kutuphanesinden gelen bir mesaj email hesabinizina dusuverir:

    "ismarladiginiz kitap (john updike - terrorist) elimize ulasmistir. sizin icin rezerve ettik, lutfen 1 hafta icerisinde gelip aliniz. tesekkurler, mahallenizin kutuphanecisi"

    peki ya siz bunama emareleri gosteren ve de blackberrydir, not defteridir, o tur ileri teknolojilere uyum saglayamamis bir insan yavrusu iseniz, ne yaparsiniz? ben sahsen hemen basarim gmail'in "yaz bir mail"*tusuna, koyarim subject'e "yapilacaklar isler listesi" diye, sonra da taka tuka yazarim gorevimi: "kutuphaneden teroristi al."

    hah iste, bu noktada send tusuna basmadan once adami duraksatan, gmail'in bu emaili ben daha sonra silsem dahi ilelebet server'larinda saklayacagini hatirlatan, beni nsa'in ya da cia'in bu emaili echelon teknolojisiyle inceleyip, icinde gecen "terorist" sozcugu sebebiyle iyice killanip, cevirmenlerine tercume ettirip, benim kutuphanede bir teroristle bulusacagimi (sonra da beraber kim bilir neler yapacagimizi) dusunecegine ikna eden hissiyatin adi paranoyadir.

    ustune bir de sabaha karsi saat 4'te ben kicimi devirmis uyurken artik fbi'in chicago subesinden ajanlar mi olur, kasabanin serifi mi olur, birtakim kanun adamlarinin evime pencereden dalip sakagima, kulagima, burnuma 9 mm. silahlari dayayacaklari yonunde senaryolar yazmama, ve de baktikca kanimi donduran "kutuphaneden teroristi al" cumlesini hisimla silip yerine "john updike'in yeni kitabi gelmis, aliver kutuphaneden" seklinde masumane bir cumle kivirtmama sebep olan meret yine ve israrla paranoyadir.

    belki de basimi binbir beladan kurtaran gayet yerinde bir davranis oldu, temkinlilik timsali bir adamim, emin olamiyor insan bu devirde.

    (sayanora paranoya!)
  • insanlara sürekli güvensizlik veya şüphe ve başkalarının eylemlerini kasıtlı olarak tehdit edici veya aşağılayıcı olarak yorumlama eğilimi ile karakterize düzensiz bir düşünce biçimidir.

    bazı yaklaşımlar paranoyak düşünceyi, kişilik özellikleri, sosyal beceriler ve çevresel olayların karmaşık etkileşiminin bir sonucu olarak görmüştür; bunların bazıları erken aile dinamiklerine kadar izlenebilir.
    paranoidler, çocukken bile, genellikle uzak, şüpheli, gizli, inatçı ve cezaya karşı dayanıklı olarak tanımlanır. nadiren diğer çocuklarla normal oyun öyküsü veya sıcak, sevecen ilişkilerle iyi bir sosyalleşme öyküsü vardır. ailelerinin geçmişi genellikle otoriter, aşırı hakim ve eleştireldir. paranoyak kişiler izlenmekten ve yargılanmaktan korkabilir çünkü bu onlara uzak, talepkar ve kaprisli ebeveynlerini hatırlatır.
    bu yetersiz sosyalleşme, onları başkalarının amaçlarını ve bakış açılarını anlamayı öğrenmekten alıkoymuş olabilir ve bu da kasıtsız durumların şüpheli bir şekilde yanlış yorumlanmasına yol açmış olabilir. sosyal ilişkileri, başkalarını uzaklaştıran düşmanca, otoriter tutumlarla dolu olma eğilimindedir. bu kaçınılmaz toplumsal başarısızlıklar benlik saygısını daha da zayıflatır ve daha derin sosyal izolasyon ve güvensizliğe yol açar.
    özünde, bu bireylerde çocukluktan itibaren düşmanlık, mağduriyet, güç, boyun eğme, zayıflık ve aşağılanma konularını içeren derinden içsel mücadeleler ortaya çıkar. daha sonraki gelişimde, bu erken eğilimler, kendi sorunları için başkalarını suçlayarak gerçekçi olmayan benlik imajını ve kontrol duygusunu koruyan, egosantrik ve kibirli bireyler yaratır.
  • beni kastediosunuz hepiniz, biliyorum...
  • etrafta donen dolapların farkında olmak.
  • ne demek istemi$... ne demek istedi... ne demek istiyor.... ne demek isticek...
    kesin kullandii her hecenin altinda bir baska anlam olmali...
  • hastalık mıdır bilmiyorum ama çok enteresan bir psikolojik durumdur. her zaman en kötüsüne karşı hazır ve tedbirli olma duygusunun kontrolden çıkmasıdır. çok ilginç senaryolar yazmaya başlar insan ve gerçekten mantıksız değildir bunlar. ama genelde kimsenin aklına gelmeyecek, daha doğrusu gelmemesi gereken şeylerdir. çok düşük bir ihtimal de olsa gerçekleşmesi mümkün olan şeylerdir. ve hayatta çok düşük bir ihtimal de olsa gerçekleşmesi mümkün olan şeyler aslında birilerinin başına gelmektedir.
  • hayko cepkin'in paranoya'sını dinlerken yumruklarımı sıktığımı farkettim. nasıl bir şarkıysa.

    bana mı baktın??
  • birseyi korumaya basladıgımızda paranoyaklasmaya baslarız.
  • şarkı çok iyi ama klibiyle izlendiğinde muhteşem bi hale dönüşen hayko cepkin eseri.. adamın tiyatral yeteneğine hayranım.. paranoya şarkısı ve klibi de bugüne kadar yaptığı orjinal işlerin belki de en iyisi..
  • birgun bu adult jpeglerinden birisinde tanidik birini gorme korkusu.
hesabın var mı? giriş yap