yanıtlar 19
  • bildiğim kadarıyla patilerini kuma alıp surttururseniz anne kedilerin yaptığı gibi alışması gerekir. bir kaç kez yapın bunu ama.
  • kedilerin kum eğitimi diye bir şey olmaz. kakasını dışarıya yapıyorsa bir sıkıntısı olabilir. kum sorunlu (herhangi bir sorun) olabilir. parfümsüz vs kum kullanın. eğer sorun devam ederse veterinere götürmenizi öneririm. parazit vs nedeni ile rahatsızlık duyuyor olabilir.
  • kumunu sevmemis olabilir değiştirin, kumun yerini değiştirin, başka kedilerle ortak kullanmak durumundaysa bundan da rahatsız olmus olabilir.
  • maması ile çok yakındaysa kokudan kaynaklıdır. mamasının yakınlarında tuvalet olmamalı. mümkünse kapalı tuvalet kullanın.
  • kedinin kum eğitimi olmaz cümlemi kim eksiledi? hayatınızda ne kadar süre kedi ile ilgilendiniz de bu cümlemi beğenmediniz? kedilerin kum eğitimi olmaz çünkü kedi köpek değildir. kediler içgüdüsel olarak toprakta yer açar içine yapar ve kaptır. bu onun hayatta kalması (vahşi hayatta) için gerekli bir yöntemdir. uyumadan önce saatlerce yalanmasının nedeni de aynıdır.
    bunlardan birini yap-a-mıyorsa veya yaparken farklı durumlar yaşıyorsa (örneğinizdeki gibi) bu bir sağlık sorunu veya ev gibi bir ortamda sizin kendi keyfinizin istediği ama kedinin beğenmediği bir şey olabilir. örneğin tamamen kapalı tuvalet gibi garabetler, parfümlü kumlar gibi hayvanların hem doğasına hem sağlığına zararlı insanca tercihler kedilerin tuvaletle sıkıntı yaşamasına neden olabilir. bunlardan birisi yok ve kedi rastgele yerlere kaka/çiş yapıyorsa sağlık sorunu veya dönemsel sorunlar (çeşitli stresler: ev değişikliği, evde yeni hayvan, evde yeni insan, evde kokulu yeni nesneler vs) yaşıyor olabilir.
    kedinize kum eğitimi diye bir şey değil, kedim neden kakasını dışarı yapıyor diye araştırmanız gerekir. youtube dahil "kedi tuvalet eğitimi" diye izleyeceğiniz her şey zırvalıktır.
  • bileklerinden tutup patilerini bir kez kuma sürtmek yeterlidir genellikle, içgüdüsel olarak kuma yapıp gömmeye başlarlar.

    ama zaten sizinki kuma çişini yapıyormuş, yani sorun kum eğitimi değil. kedinin kakasını kum dışına yapması yeni bir eve gelmenin stresinden veya kumdaki çiş topaklarının alınmamasından olabilir. parazit veya anal kese gibi sağlık sorunları da küçük de olsa ihtimal dahilinde.

    evin bir başka yerine ikinci bir kum kutusu koyup ona tanıtmanızı tavsiye ederim. bir de tabii parazit tedavisi henüz yapılmamışsa geciktirmeyin.
  • bizim kız bebekken kuma kakasını yapıyor fakat gömmüyordu. kakasını yaptıktan sonra ben elimle kapattım sonra patileri ile kapattıktan sonra kendisi kapatmaya başladı. ha kakasını hiç kuma yapmıyorsa o zaman kedi sana bir şeyler anlatmak istiyordur.
  • kakasını yaptığı bir yer varsa alın o kumun içine atıp düzenli olarak koklatın ve patilerini sürün kısa bir sürede alılşacaktır.
  • kedini plaja götür, "şişli etfal'de ayaküstü sıçan teyze" gibi bi göster kumda.
    anlar yapar.
    neyse...dalgamızı geçtikten sonra ciddi yazalım: genetik bunlarda. senin öğretmeni gerektirecek bir şey değil. o zaman bir sorun var:
    seçenekler: ya kumda sorun var ya kapta. kap istemediği bi şey kokuyor olabilir. kabın yerini yadırgamış olabilir. yerini değiş, kumu temizle, kalın taneliyse ince taneli ya da tam tersini al. dışarıdan getirdiysen kediyi, geçici içine iki ot toprak koy bi kaç parça, devam; kum kabı al. kedi dışarı çıkmaktan ürkmüyorsa, pet shopa götür, salak değil kediler... kapların yanına koy o kendi birine sürtünür mürtünür sever. onu al.
    bi de kapağını sök. olmadı bi kaç gün üstünü açık bırak.
    sıra sıra bu dediklerimden yapabildiklerini yap.
    sorun çözülecektir.
    çözülmüyorsa, psikolojisi bozuk. balkona bir metrakere hazır çim al. bahçe çimi topraklı. ona gider yapar.
  • ya kumu temiz degildir ya da psikolojik olarak iyi durumda değildir. yerini yadirgama ya da size özellikle teokisel davranıyor olabilir. bir arkadaşımın kedisi, evde uzunca bir süre yalnız bırakıldığında kızgınlığını göstermek için kakasını koltuğa yapıyordu. rahatsız olduğu bir şey vardır muhtemelen. iyice gözlemleyip anlamaya çalışın.
5 yanıt daha