• zemin kattayım baktığım kedilerden biri bir kaç gün önce dışarı çıkıp kendini sakatlamış şekilde geri döndü. sadece kuyruk kırığı olduğunu düşünmüştüm ama durum sandığımdan daha kötüymüş. olay pazar akşamı oldu pazartesi sabah vete götürdüm röntgen çekildi sonuç şu şekilde:
    https://i.hizliresim.com/2u6w4nj.jpg

    kuyruk artık gitmiş alınacak dedi. vetin söylediğine göre kırık bir iki omur yukarıda olsaydı felç olurmuş ama şuanki durumu da pek iyi sayılmaz. çünkü arka ayakları tutmasına rağmen felçli kediler gibi ne çişini ne kakasını yapabiliyor. yani oralarda da his gitmiş sanırım. hekim en az 10 gün kortizon tedavisi önerdi onu veriyoruz. dolayısıyla iştahı açıldı tuvaletini yapamıyor ama habire yiyip içiyor.

    çişi yattığı yerde sızıyor. vete 2 kez götürdüm elle idrar kesesini sıkarak işetti. çok zor ve sıkıntılı bir işlem. kakasını ise 3 gün boyunca hiç yapmadı. yapmaya çalışmadı bile. bugün götürdüğümde lavman uygulandı ve ona rağmen az dışkı çıktı. biraz zorlansa da ayağa kalkıp geziyor yani durumu da iyi aslında ama tuvalet olayı kuyruğuyla birlikte iptal oldu.

    vet de hep böyle kalabilir deyince benim moral iyice bozuldu. çünkü bu işlemleri her gün yapmamız gerekecekmiş ve düzgün yapılmazsa sistit, ciltte yaralanmalar gibi bir çok sağlık sorunu ortaya çıkacakmış. çeşitli fizik, lazer tedavi yöntemleri var dedi ameliyat ihtimalinden de bahsetti ama hiçbiri işe yaramayabilir dedi. ben de buraya danışayım dedim.

    acaba benzer durum yaşayanlar ne önerebilir?

    not: izmir'deyim.
    bu da kazazede arkadaş: https://i.hizliresim.com/fgkdac5.jpg
  • şu hayvanlara protez yapan biri var. sosyal medyada ünlendi türksel reklamına falan çıktı. ona ulaşın isterseniz. sağlık kısmını değil de protez (hareket etme) kısmında yardımcı olabilir protez yaparak size.