• edit: togg tutarsa (italya) dünya pazarını ele geçirir

    e1: mesaja boğulduk, alayı saygısızca ve küfürlü. sizin ben seviyenize yapıştırayım. neyse allahını seven defansa

    e2: "cambaza bak" ne demek, bilmeyen sövmesin arkadaşlar

    e3: everestk2 isimli çaylağın mesajını aktarıyorum: "doğan kabak inceleme videosu çekmiş kırmızı aracın koltuğunda dana kadar pininfanina yazıyor"

    2 çeyrek sonrası editi: noldu lan? hani? dünya pazarını ele geçirecek adım bile atılamadı? sövdünüz o kadar kekolar sizi

    takribi 16. çeyrekte gelen edit: başlık başa kalmış. benim de mesaj kutum mesajlarla dolmaya başlayınca gördüm.

    bu memlekette yetişmiş tarafsız bir mühendisim. en çok ben isterim böyle bir ürünün ülkede üretilmesini, katma değer getirmesini, istihdam yaratmasını, ar-ge'nin ülkedeki değerinin artmasını ve önünün açılmasını.

    evet togg artık piyasa, e olsun da yani 16. çeyrekte de görelim artık ama henüz beklendiği kadar ulaşılabilir değil. peki togg'u sen alabildin mi mesaj kutumda bana söven sevgili kardeş?
  • "(dünyada) diğer yandan elektrikli araba pili üreten ikinci firma olacak"

    https://en.wikipedia.org/…cle-battery_manufacturers

    bu yalanları veya eksik bilgileri kim kafanıza sokuyor anlamak mümkün değil. eğer 2022'de zorlu pil üretimine başlarsa, listede büyük ihtimalle 35-40'ıncı sıralarda yer alacak. o da çok daha fazla üretici pazara girmez ise...
  • bor değilmiydi lan o ?
  • bi durun len, arabayi bi uretin hele, bak bu isin ucunda rezil rusva olmak da var.
    arkadaslar elestiriyor diye kizip küplere biniyorsunuz. bu memlekette vakitlice elestirmezsen gelir tepene sicarlar.
    fabrikani kur adam gibi, araclarini test et binlerce kere, kaza testleri yap, hiz testleri yap, fren mekanizmasindaki bilmemne aksaminin sebep oldugu ariza yuzunden butun araclari geri cagirmak zorunda kalmayacak kadar isini saglama al, üretim bandindan araci bir cikar, ondan sonra kendini ortadogu pazarinda bir dene, sonra hep beraber haykiralim ceddin deden neslin baban.
  • dünyanın en büyük elektrikli araç ve komponent üreticileri çin ve uzak doğuda. avrupa’da en büyük sorun tesla değil uzak doğulu üreticiler olarak görünüyor. batarya konusunda özellikle çinliler çok ilerideler.
    ayrıca togg içn 5 babayiğitten biri olan zorlu pil üretimini üstlenmişti. çinliler ile ortak olup balıkesir’de arge ve üretim çalışmalarına başlamışlardı. sonuç, yapamadılar. aracın pili yok. şu an zorlu, zorlu enerji dahil elden çıkartmak için yer arıyor.
    özet olarak maden çin’de, teknoloji çin’de. sen yönünü batıya çevirmişsindir ama doğudan çinliler saplarlar. almanlara da bunu yaptılar.
    not: yerli aracın şov ve seçim odaklı değil, bilimsel, rekabetçi, ayakları yere basan bir şekilde üretilmesini canı gönülden istemekteyim. çin’in 100k, amerikanın 200k, almanya’nın 250k ya mal ettiği otomobili sen 300 k ya üretirsen olmaz o iş.
  • bir adet uyurken totosu açıkta kalmış yazar beyanı
  • tutmaz, geçiremeyecek.
  • ne acayip lan. meğer gurur duyacak hiçbir şeyimiz yokmuş ki nasıl sarıldık iki gündür pembe bir hayale.
  • araba gerçekten üretilse hatta mükemmel bile olsa bu yanar döner dış politikamızla dünya pazarını bırakın, suriye'de bile satamayız o aracı

    o dünya pazarı denen şey dış ilişkiler üzerine oturuyor
hesabın var mı? giriş yap