• en cok *, "bu ulkenin yuzde 99u musluman" kadar dogru olabilecek bir onerme.
    kalan 50 milyonu da kizilderilidir.
  • -"kesin bi sayı veremiyoruz, çünkü biz de bilmiyoruz... 3 aşağı beş yukarı öyledir herhalde..."
  • yaklaşık olarak türkiye'deki her 4 kişiden biri kürt demektedir ki kurt nüfusu ve kürt nufusunu toplasak bile pek gerçekçi olmayan bir iddiadır.
  • turkiyedeki kurt sayisiyla ilgili her turlu onermede oldugu gibi yanlis olan onermedir. zira bu ulkede nufus sayimlarinda insanlara etnik gruplari sorulmaz. sorulmadigi surece de birileri sayiyi cogaltmak, birileri de inadina azaltmak icin ugrasir durur... merak edilen 15-20 milyon kurt varsa ne olur, yoksa ne olur? boyle bir iddia kimi neden rahatsiz eder? biz neden inatla bu ulkenin yuzde 99'unun musluman, en az 60 milyonunun turk oldugunu kanitlamaya calisiriz? kanitlasak ne olur? neden kimse kafasindan irkciligi uzaklastiramaz? ustelik de ayni tipte insanlar turkiyenin dunyada irkcilik olmayan bir kac ulkeden biri oldugunu iddia ederken?
  • 15 ila 20 milyon söylemi ile kendini yalanlayan beyan. 15-20 milyon civarı nedir yahu. bunun civarı mı olur. arada 5 milyon var. desen ki "türkiyede 18 artı eksi 500 bin kürt vardır" gene inanmayacağım ama daha bi şık duracak. yakıştı mı şimdi bu a-bilimsel söylem koskoca enstitüye.
  • günümüzde dogru bilgiden ziyade carpici (sansasyonel) beyanatin önem kazanmasinin direkt ürünü aciklama. örnegin ermeniler de, benzer bir taktikle, türkler bir bucuk milyon ermeni öldürdü demisler, hatta daha sonra bu sayı bugün icin iki milyona çekilmistir. oysa yapilan nüfus arastırmaları o dönemde türkiye'de yasayan toplam ermeni sayısının o kadar olmadigini göstermektedir. bir de su soru akıllara takılır : türkiye anayasal vatandaslık sisteminin gecerli oldugu bir ülkedir, kimseye hic bir alanda (ister sözlük yazari olsun, ister devlet memuru) kardesim senin kökenin ne diye sormazlar. önemli olan ülkesine yurtseverlik duygusuyla baglı olmaktır. mesela bu durum fransa'da da böyledir. türkiye'de on bes milyon kürt var ilanını yayımlayan le monde gazetesi örnegin kendi ülkesinde kac milyon bröton, kac milyon korsikalı, kac milyon bask, kac milyon alzaslı var arastırmıs mıdır? fransa'da böyle istatistikler var mıdır? niye avrupa konseyi'nin azınlık raporuna, biz de azinlik mazinlik yok, biz de vatandaslik var diye cevap veren fransa catir catir ab üyesi olurken ve hatta bizim üyeligimize cephe alırken, türkiye'de azinliklar ilgi kaynagı olusturmaktadır. almanya'da yasayan türk kökenlilere neden cifte vatandaslık hakki verilmemektedir. bir türkün hem alman hem türk vatandası olma hakki yok mudur? ispanya'da eta'ya baglı bask partisi bölücü diye kapatıldıktan sonra, neden avrupa parlamentosu ayaga kalkmamıs, neden ispanya'nın üyeligi askıya alınmamıstır. sorular vardır akıllara takılır bazen, sorular var akıllara ziyan...
  • sayılar önemli değildir. önemli olan kişinin kendini türkiye vatandaşı olarak görmesidir. türkiye cumhuriyeti'ne yararlı bir fert olabilmektir.
  • sozluk başlıklarında ü harfi bulunmadığı için oluşan kurt-kürt sözcük benzerliğini süper komik bulup bunun üzerine entry üzerine entry döşenen mizah duygusu son derece gelişmiş sözlük yazarlarını mal bulmuş mağribi gibi sevindiren iddiadır.
  • arkasindan, yigit ozgur karikaturlerindeki gibi bir adamin yaklasip, iki elini kaldirarak "yuru leen" diye bagirirsa daha komik olabilecek karikatur. ah leyla zana, seni ha$ari... nerden de bulursun boyle latifeleri
hesabın var mı? giriş yap