• aramaya inandım lakin bulamadım.

    bence istanbul'a kültürel, canlılık, coğrafya, insan bakımından en çok benzeyen şehir barcelona'dır. sokaklardaki canlılık, gece hayatı, futbola olan düşkünlük, insanların sıcak kanlılığı, sahili olması gibi sebeplerle bir gün avrupa'da yaşarsam istanbul yerine tercih edeceğim şehirdir.

    edit: benzettiğim kıstasları yazdım. biri gelmiş sokakta taciz mi var diyor biri gelmiş mimarisi benzemiyor ne alaka diye mesaj atıyor. 15-16 şehir gezdim aralarında en çok benzettiğim o oldu. özür dilerim bütün dünya kentlerinde en az 2 yıl yaşamadığım için. fikir la bu fikir. bence öyle. sence farklı olabilir, yaz o zaman başlığa adam akıllı. tez çalışması mı yayınladım, bilimsel veri mi sundum da hayır değildir barcelona ne alaka diye itiraz ediyorsunuz. her şeyi siz daha iyi biliyorsunuz tamam. atmayın mesaj falan daha vallaha küfür ederim. ne manyak adamlarsınız ya.
  • (bkz: lizbon)

    edit: aşağıda benim gibi düşünenleri cehaletle suçlayan, kendisine olan yanıtımı kamuya açık şekilde yazmadan direk kendisine kibar ve gülücüklü bir mesajla ilettiğim, ancak yanıtında "salak" ve "davar" şeklinde hakaretamiz ifadelerde bulunan dallamaya* da belirttiğim gibi; 6 ay barcelona'da, 1.5 yıl buenos aires'te yaşamış, kahire'de deniz olduğunu zannedecek, buenos aires'in 7 tepeli istanbul'la alakasız şekilde dümdüz olduğunu bilmeyecek kadar zırcahil dallamanın* bahsettiği tüm şehirleri bizzat görmüş, hatta bu dallamanın kimsenin zorbalığa uğramaz dediği barcelona'da 2 metre cüssemle bir soyulma, bir gasp yaşamış bir şehir plancısı olarak cevabım gene aynı: lizbon.

    ispat niteliğinde şu görseli de şuraya bırakalım:
    https://listelist.com/…14/08/lizbon-listelist-6.jpg

    edit: entry'de adı geçen dallama* uçurulmuş. bu agresiflikle çok bile kalmış burada.
  • lizbon
  • (bkz: beyrut)

    şehrin heterojen demografik yapısı hemen hemen her yerinde hissediliyor.

    bir sokağında fakirlik varken, hemen yan sokağında inanılmaz bir zenginlik yaşanıyor. bir sokakta kendinizi 2021'de hissederken, diğer bir sokağında 1950'leri yaşıyorsunuz. bir sokağında modernliği, diğer bir sokağında geri kalmışlığı. bir yanınız of kurtulsam buradan diyor, diğer yanınız buradan başka bir yerde yaşayamam diyor.

    tam olarak istanbul'un bana hissettirdiği de bu.
  • new york&san fransisco
  • kesinlikle lizbon. porto'nun bambaşka kültürel bir havası varken lizbon'un da çok güzel olmasına rağmen istanbul gibi büyük şehir olmanın siki tutmuşluğuyla sıradan bir büyük şehir havası veriyor.
  • (bkz: rio de janeiro)

    yanlış anlamayın canım hemen. tabi ki suç oranı bakımından.
  • denizi, pisliği ve demografisiyle marsilya
  • lizbondur. aynısı.
  • atina

    en azından benim gördüklerim içerisinde. belki katılmayanlar olacaktır ama hayatımda gördüğüm şehirler içinde istanbul kadar geniş, büyük olan ve kaosu, karmaşası ona en yakın olan şehir atina'ydı. ve genel olarak şehir merkezi, sokakları, mekanları ve insanları de benziyor. ben benzettim en azından.

    edit: gelen birkaç mesaj üzerine atina'nın izmir'e de benzetildigini, hatta daha fazla benzetildigini ekleyelim.
hesabın var mı? giriş yap