6 entry daha
  • sapla samanı ayıramayanların, "lan lan kürt demiş, sorun demiş, kesin kötü bir şey söylüyor" diyenlerin hatalı bakış açılarıyla iğfal edilen tartışma konusu.
    bir- hiç kimse kürt sorunu salt kontrolsüz çoğalmanın sonucu olarak görmüyor. daha bunu söyleyen ya da yazana denk gelmedim.
    iki- ülkedeki tüm sorunların temelinde türkiye ekonomisinin güçsüz olması, halkın ne doğu'da ne batı'da müreffeh şekilde yaşayamaması var. bu devletin hatasıdır, bunu da inkar eden yok. tabii ki antalya'da toroslarda yaşayan ve güneydoğu'dakilerden çok daha kötü durumlarda olan yörüklerden kimsenin bahsetmemesi de enteresandır.
    üç- ülkemizin ekonomisi adam gibi olsa, kişi başına düşen milli gelir, cart curt, dünya ortalamalarında olsa, olsa da olsa o zaman ne kürt sorunu kalır, ne de pkk'nın kışkırtmalarıyla devlete düşman olacak kürt kökenli vatandaş kalır.
    dört- ekonominin büyümesi için birçok etken vardır. büyümesini engelleyen de birçok etken vardır. kontrolsüz ve hızlı nüfus artışı, eğer inanılmaz bir hızla bu nüfusu işgücü olarak konumlandıramıyorsanız, ekonomik değerlerin büyümesine engel teşkil eder.
    beş- ister cehalet deyin, ister "silaha sarılamıyosan karına sarıl propagandası" deyin, isterseniz kürt kökenlilerin libidosunun yüksek olması deyin, ne sebeple olursa olsun kürt kökenli vatandaşlarımızın ortalamanın üzerinde çoğaldığı inkar edilemez.
    sonuç: ülkemizdeki kürt sorununa kontrolsüz nüfus artışının etkisi vardır.

    bunu faşizmle, nazilikle bağdaştırmak, görmek istemediklerini görmemek için gözlerini kapamaya benziyor. herkesin, her halkın kendine çeki düzen vermesi lazım.

    stevemcqueen, dışardan müdahil olma sen.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap