408 entry daha
  • hem ali, hem de tyson birbirleriyle karşılaşırsa diğerinin maçı alacağını söylemişlerdi. tabi ikisi de bunu birbirlerine duydukları saygıdan söylemişlerdi.

    tabi böyle bir maçın sonucunu hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz. şahsi fikrim, eğer ilk 2-3 raund tyson ali'yi bir kaç kez yakalayabilirse kazanacağı yönünde. prime tyson çok hızlıydı ve saf yumruk gücü olarak kimseyle mukayese edilemeyecek bir boksördü. ayrıca boy dezavantajına rağmen uzun boksörlerin savunmaların içine rahatça girip kırabiliyordu.

    ali ise gücünden çok dayanıklılığı, sabrı ve mental anlamda hiç zayıflamaması ile öne çıkıyor. tabi hızlı elleri ve asıl alameti farikası olan hızlı ayaklarıyla. ali'nin maçlarını incelerseniz hep çok uzundur. rakibini yorar, bezdirir, bazen dalga geçer. tyson rakibin direncini gücü ve yarattığı korku ile kırarken, ali bunu dayanıklılığı, mental direnci ve akıl oyunları ile yapar. ali 61 maçta 549 round dövüşürken, tyson 58 maçta 217 round dövüşüyor. ali'nin maçları ortalama 9 round sürerken, tyson'un maçları sadece 3,7 round sürüyor.

    özetle bana göre böyle bir dövüş olsaydı, salondan çıkan ilk kişiye "dövüş kaç raund sürdü?" diye sormanız kimin kazandığını anlamak için yeterli olurdu. kısa bir maç ise, tyson bir boşluğunu bulup, ali'yi nakavt etmiş; eğer uzun bir maç ise ali, tyson'u yavaş yavaş etrafında dolaşa dolaşa dövmüştür.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap