92 entry daha
  • (bkz: pkk ile aramiza mesafe koyamayiz/@galatyphoon)
    (bkz: 2007 milletvekili genel secimleri/#9972825)

    2007 seçimleri ile kürt sorunu önemli bir dönemeçi geçti. aysel tuğluk'un pkk ile aramıza mesafe koyamayız açıklamasından sonra ve dtp'nin yürttüğü şiddet yanlısı, "terörist örgütü muhatap alın, tutuklu teröristleri serbest bırakın, herkesi affedin" minvalinde kilitledikleri çözüm sürecinden sonra kürtler'in dtp'yi oy kaybına uğratması, normal şartlar altında olması gerekendi. üstelik akp'nin bütün ülke genelinde çok ciddi başarılar elde ettiği ve kürt politikasına yakın bir çizgide haraket ettiği de düşünülürse, dtp'nin bu bölgede aldığı oyun anlamı açıktır!

    biz dtp'nin siyasetinden memnunuz. bu kadar...

    dtp'nin siyaseti de apaçık belli olmuştur ki, pkk ekseninde ve güdümündedir. bugün, bu memlekette yaşayan en embesil bile pkk ile dtp arasında organik bağ olduğunun farkındadır, üstelik kendileri bile bunu apaçık şekilde ifade ettikleri bir dönemde bunun böyle olmadığını iddia eden polyanna türevi organizmaların varlığı beni rahatsız ediyor, bunu da ayrıca belirteyim.

    neyse sadede gelirsek, kendi adıma benim için pkk eşit değildir kürt önermesi her geçen gün doğruluğunu yitirmekte ve daha bir flu olmaktadır. ben hiçbir şart altında, böyle apaçık şiddet yanlısı tavır takınan bir partiye destek vermezdim. daha da kötüsü, marjinal oy oranında kalmış bir partiden değil bazı bölgelerde %50'nin üzerinde oy almış bir partiden bahsediyoruz.

    üstelik son 10 senelik süreçi düşünürsek, bütün bunlar türkiye'nin her geçen gün daha demokratikleştiği, kürt meselesinde ciddi açılımlar yapmaya çalıştığı bir süreç içerisinde oluyor. bu açıklanamaz bir çelişki. türkiye daha fazla özgürlük peşindeyken, pkk şiddetinin vahşiliği artıyor ve dtp apaçık bir şekilde bu durumu onaylıyor ve daha kötüsü kürtler bütün bu şiddet sürecini onaylayarak dtp'ye %50 oy çıkarıyor.

    bana kimse bu çelişkiyi açıklayamaz. palavra sıkmadan tabi...

    varacağımız sonuç şudur şiddete oy verenler şiddetten yakınmasınlar. hedef gözetmeksizin saldırılar düzenleyen, güngören katliamı ve benzeri onlarca katliamdan sorumlu insan müsveddelerine açık şekilde destek verenler birgün bu şiddetin bir ucunun kendilerine dokunmayacağını sakın ola ki düşünmesinler...
871 entry daha
hesabın var mı? giriş yap