7 entry daha
  • milyonlarca yıllık su ve hava erozyonu sonucunda bugünkü şeklini almış harika bir kanyon. kızılımsı tondaki kayalardan oluşan dar geçitleri, tavanındaki boşluklardan süzülen güneş ışınları ve yerdeki çöl kumlarıyla beraber müthiş bir güzellik ihtiva ediyor. dünyanın en pahalı fotoğrafının çekildiği yer de burası ayrıca.

    yolu grand canyon'a düşen birinin buraya ve horseshoe bend'e uğramayı ihmal etmemesi gerekli; aksi takdirde çok şey kaçırmış olur. bulunduğu bölgenin saat diliminin nevada'dan farklı olduğunu belirtmekte de fayda var. nevada'dan buraya; yani batıdan doğuya gelmiş olmama rağmen buradaki saatin nevada'ya göre 1 saat geri olduğunu öğrenince oldukça şaşırmıştım. yol boyunca karşılaştığım "daytime zone ends" tabelalarının anlamını geç de olsa öğrenmiş oldum.

    antelope canyon upper antelope canyon ve lower antelope canyon olmak üzere iki farklı bölümden oluşuyor. öncelik verilmesi gereken yer upper canyon olmalı; çünkü orasının sunduğu ihtişam lower canyon'a göre oldukça fazla.

    bu kanyona yalnızca rehberli turlar eşliğinde giriş yapılabiliyor. şahsi fikrime göre bu karar oldukça isabetli olmuş; aksi takdirde güzelim kayaların zarar görmeden bugünkü konuma ulaşma şansı oldukça zor olabilirdi; her kayaya ismini kazımaya çalışan tipler çıkabilirdi.

    arizona'nın page kasabasında bu kanyona götüren turlar mevcut. neredeyse bütün tur şirketleri bölgenin yerel halkı olan navajo'lar tarafından işletiliyor. şahsi araçla kanyona gitmeye izin verilmiyor. geniş lastikli 4x4 arazi aracınız olmadığı sürece kanyonun girişine ulaşma şansınız da pek yok zaten. aracınızı bıraktığınız tur otoparkından sonra yaklaşık 15-20 dakika süren bir çöl safari turu sonucunda kanyon girişine ulaşıyorsunuz. yol ve kanyondaki gezi süresi boyunca sürekli olarak çöl kumu banyosu yapmak zorunda kalacaksınız. gerekli tedbirleri almakta fayda var. kanyon turu ücreti kişi başı 120 dolar. erkenden rezervasyon yapıldığı veya sonraki ikinci veya üçüncü tur seçildiğinde ücretlerde yaklaşık 20 dolarlık bir azalma söz konusu olabiliyor. en yakındaki turun ücreti her zaman en pahalısı oluyor.

    yolculukla birlikte kanyon turu yaklaşık 90 dakika sürüyor. her grup yaklaşık 10 kişiden oluşuyor. bir grubun turunun diğer grubun turuyla kesişmemesine özen gösteriyorlar; böylece ıssız kalan kanyonu fotoğraflama şansı elde ediyorsunuz. rehberler beraberlerinde getirdikleri bir kürekle güneş ışınlarının kanyon tabanına indiği yere doğru kum fırlatıyorlar ve ortaya harika kareler çıkıyor.
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    sonuç olarak, kesinlikle görülmesi gereken bir mekan.
hesabın var mı? giriş yap