30 entry daha
  • kürtçü şovenistlerin basitçe iftirası şu: kürt feodalizmi devletin politikası, bütün suç türklerin!

    biz de diyoruz ki; feodalizm kürt kültürünün, toplumsal yapısının bir parçasıdır. hadi bir an kabul edelim, türkiye'deki feodalizmin nedeni devlet!

    peki iran'daki kürtlerin, ırak'taki kürtlerin, suriye'deki kürtlerin feodal yapılarının nedeni de mi türkler? bu üç ülkeyi de karış karış gezdim. oradaki kürtleri de gördüm. feodal yapıyı kürtlerin kendi kültürü, toplumsal yapısı üretiyor.

    bu can sıkıcı gerçeği, kürtçü şovenist biliyor ama bunun suçunu, en kolayını yapıp başkalarının üzerine atıyor. almanya'daki kürtler arasında bile feodal yapı mevcut. onu da mı türkler yapıyor?

    kürt aydınlarının başlıca görevi, gerici, yobaz, feodal ağalara yalakalık yapmak değil; kürtlerin temel toplumsal sorunlarına çözüm bulmak olmalı.

    abd ve avrupalı abilerinin desteğiyle, belki bir gün bir devlet kurulabilir. ama bu problemli toplumsal yapıyla kürtler hiçbir zaman aydınlığa kavuşamazlar.

    aha işte en iyi örnek kuzey ırak. kürt devleti her tür kurumuyla kuruldu. abd parası ve desteğiyle ortaya çıktı.

    ama durum ne? mesut barzani isimli aşiret lideri, bölgeyi rüşvete, yolsuzluğa boğdu. halk mutlu mu? perişan. yavaş yavaş tepkiler çoğalıyor.

    ama mesut barzani, ayda 600 dolar verdiği paralı askerleri peşmergelerle baskısını sürdürüyor. kendi aşireti zengin oluyor.

    işte kürt feodalizmi.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap