34 entry daha
  • kürtlerin kodlarına işlenmiştir. bunu buradaki korkak ikiyüzlü kürt faşistlerin aksine yine bir kürt olan kamer genç yıllar önce cesurca dile getirmişti. kürtlerin demokratik olamayacağını çünkü ekonomik olarak toprak ağasına, siyasi olarak aşiret resine ki reis hangi partiyi desteklerse tebasının da onu desteklemek zorunda olduğuna, dini yönden de şıha sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade etmişti.

    ama neymiş efendim bunun da sorumlusu türk devleti imiş, bu akraba evliliklerini yaptıran, kan davalarını başlatan hep devletmiş. evet mardin'de kırk küsür kişiyi, oyun oynayan çocukları, namaz kılan yaşlıları, sohbet eden insanları katledenleri de ben organize ettim, silahlarını da ben verdim. ama tabi, onun sorumlusu da devletin korucu sistemiydi yahu, birilerini kırk küsür insanı vahşice öldürtmeye sevk eden sosyal yapının, adet ve geleneklerin hiiç etkisi yok, olur mu hiç öyle şey.

    adam en okumuş olanına bile akraba evlilikleri yaptıran bir düzene karşı çıkılmadığından bahsetmiş, sen ise dansöz gibi kıvırıyorsun, lafı başka yere çekmek için sirk maymunları gibi on takla atıyorsun. bunu arsız bir ırkçılık söylemine dayandırdığın halde hala sosyalist ayağına yatıyorsun. senden olsa olsa nasyonal sosyalist olur allah'ın malı.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap