720 entry daha
  • burası kadar kötü bir işletme olamaz. müşteriyi kazıklama üzerine kurulmuş bir dükkanlar zinciri. adında sabancı olması bence utançları olmalı ama nedense ilerleme kaydetmiyorlar. burayı da mı okumuyorlar?

    carrefour maltepe'deki teknosa'dan çamaşır makinesi aldık. yanında kondisyon bisikleti ile kampanya yapmışlar. iyi tamam dedik, parasını ödedik. teslimat günü gelince bir de ne görelim? çamaşır makinesi karton kutuda değil, köpük ve streç naylonla sarılı olarak geldi. kesinlikle açmadık. servisi çağırdık. kurulum yapmak için geldiğinde "bu teşhir ürünü, bizim ürünler kutusuz gelmez, isterseniz firmayla bir görüşün dediler. naylonu hafiften açınca gördük ki makinenin üzerinde çizikler var. üzerindeki etiketler sökülmüş falan.

    teknosa'yı aradım. bize satan adama ulaşmak imkansız gibi bir şey. ya mesaisi bitmiş siktirmiş gitmiş, ya izinde, ya da telefona açan bile olmuyor. baya bir uğraştıktan sonra elemanı bizzat gidip buldum. bana o anda salladığı yalana göre makinayı depoda dururken yanlışlıkla teşhir ürünü zannedip açmışlar, bu da izinden geldiğinde farketmiş (adamdaki dikkate bak!), hemen sardırtmış ama kutusunu çoktan atmışlarmış. cihaz sadece birkaç gün (kaç gün??) teşhirde durmuşmuş... yemedim tabi ve makinayı teşhir ürünü olmayanla değiştirmesini söyledim. bu sefer de stokta olmadığını, bu ürünün bittiğini, o yüzden değiştiremeyeceğini söyledi. amına koyim diyip oradan ayrıldım.

    bu arada benim hatun üye olduğu nds mail listine "teknosa'dan hiçbir şey almayın" diye başımıza gelenleri yazmış. oradaki üyelerden biri de teknosa'da müşteri ilişkileri ile ilgili mi çalışıyormuş, neymiş, bu mesajı görünce bir şekilde müşteri kayıtlarından bizimkinin telefonunu bulup aramış. nazikçe özür dilemiş, keşke önce bize haber verseydiniz, niye yazdınız oralara falan demiş, bir de ürünü başka bir şubede bulup değiştireceğini söylemiş. yani müşteri temsilcisinin yalanlarına rağmen sorunu çözecek bir adım atmış. bir hafta falan sonra hakikaten ürünü sıfır olanıyla değiştirdiler de rahat bir nefes aldık. kadın sözünün eri çıktı.

    peki ya kondisyon bisikleti? bu hengamede onu unutmuştum. olaylar olduktan bir süre sonra onu kurmaya kalktığımda bizim aldığımızdan düşük bir model olduğunu farkettim. kutusundan falan anlamak mümkün değildi oysa ki. müşteri temsilcisini aradım. durumu anlattığımda bana teslimat üzerinden çok zaman geçtiğini, eğer alırken farketseymişim değiştireceğini ama şimdi bir şey yapamayacağını söyledi. üstelik stoklarında bir eksiklik olmadığını, doğru ürün teslim edildiğini iddia ederek beni yalanlamaya bile çalıştı. bu kadarı da fazla deyip siktiri çektim ve aleti kendim kurdum. bir parçası kırık çıktı. onu da servisinden parça temin ederek tamir ettim. bu kez de farkettik ki çok dandik bir kondisyon bisikleti imiş. voit space midir nedir, sakın almayın. neyse ki aleti sahibinden.com'da aldığım fiyata satmayı başardım da kurtuldum.

    iki ürün aldım, ikisi de kusurlu, ayıplı çıktı. ikide iki fail. teknosa'da yapılan yanlışların bini bir para. sadece teşhir ürünü satışından para kazanan, uyanık geçinen bir firma. müşteri temsilcileri yalancı ve düzenbaz. çağrı merkezi de aynı şekilde duyarsız ve yalancılar. müşteriye en ufak değer vermiyorlar. bu firma batana kadar düşmanıyım ve aleyhinde propaganda yapmaktan geri durmayacağım. sakın buradan alışveriş yapmayın. bana çıkmaz demeyin, piyango size de çıkabilir. hatta çıkmazsa şaşırın.
1408 entry daha
hesabın var mı? giriş yap