29 entry daha
  • bir kere bu işi yapabilmek için her beş kilograma bir beygirden fazla kuvvet verebilen bir otomobil gerekir. daha azında bu işe kalkışmayın rezil olursunuz. ayrıca drift yapılacak aracın maksimum hızından ziyade hızlanma süresi ve maksimum torku önemlidir. bunun haricinde standart rotları bu iş için üretilmiş rotlar ile değişmesi gerekir ve süspansiyonlar sertleştirilmelidir.

    en yaygın ve basit olan e-brake yönteminde viraja yaklaşırken otomobilin kaymadan virajı alabileceği hızın iki katından daha azına ve başlangıçtaki hızın %70ine kadar yavaşlanır el freni çekilir aynı anda dönülecek yöne direksiyon çok az kırılır otomobil kaymaya başladığında el freni serbest bırakılır direksiyon virajın tam zıt yönüne çevrilir ve gazı pompalamak suretiyle viraj tamamlanır zira sıradan bir otomobilde gaz otomobilin gidişatına göre pompalanmak yerine köklenirse kontrol kaybedilir. yavaşlarken devri yüksek tutmak için sol ayakla debriyaja, sağ ayak ucuyla frene basarken sağ ayagı yan çevirip topukla aynı anda gaza basılır.

    diğer bir yöntem ise power slide yöntemidir ki burada yine viraja yaklaşılırken yavaşlanır, vites küçültülür ve devir yükseltilir. viraj alınırken gaz köklenir. burada da önemli olan gazı kontrol etmektir çok basarsanız kontrolden çıkar, az basarsanız kill speed denen olaydan ötürü yolun ortasına yan park edersiniz.

    drift yapmayı öğrenirken bir kaç takım lastik ve uzun zaman harcarsınız başarıdan çok başarısız denemeleriniz olur. ancak bu işe otomobil daha kolay kayar diyerekten ortamın ıslak yada buzlu olduğu zamanlarda değil kuru yaz günlerinde başlamalısınız ki gerçekten kavrayabilesiniz. ve bu iş için gece vakti yolları değil boş pazar alanları gibi geniş, trafik olmayan alanları kullanın bir süre sonra hayali bir rota belirlersiniz, çarpacağınız bir şeyler, kaldırım falan da olmaz.

    edit: bir de overpower mantığı ile drifte birinci viteste girişmeyin beş vitesli bir araçta en yüksek tork ve beygir gücünü 3. viteste alırsınız maksimum 240-260 yapacak şekilde ayarlanmış ve süspansiyon sistemi iyi olan bir araç ise en uygun drift hızına (70-90km/s) bu aralıkta ulaşılır. benimki 3. viteste yüzlerde geziyor demeyin drift sırasında 70-90da takılırsınız siz o hızda başınıza bir iş açmamaya bakın.

    bu iş için 1980-1990 yıllarına ait honda mazda ve toyota modellerine iyi bakın derim inanılmaz dengeli araçlardır. ünlüdür zaten 1985 toyota corolla, 1990 mazda savanna falan. türkiye'de ucuza bulunabilirler paranız yoksa bile motorları yeterince yeterlidir ufak eklemelerle yeterince güce sahip olurlar başlangıç için. kazaya taklaya da fazla meyilli olmazlar
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap