55 entry daha
  • daha önceden bu başlık altında yazmıştım, seçilişleri keyfi bir şekilde yürütülüyor diye. son zamanlarda yaşanan olaylarla bu durum daha da su yüzüne çıkmaya başladı.

    praetorluk dediğimiz sıfatı sadece bir kişinin (av. başak purut) yanında çalışıyor diye sözlük nedir, bilişim hukuku nedir bilmeyen bir avukata "kayırma" sistemiyle verirseniz olacağı budur. ben praetorluk sistemi çıktığından beri söylüyorum bu böyle olmaz, olmamalı diye. bu yapılanmanın, devlet dairelerindeki o çok eleştirdiğiniz cemaatçi yapılanmadan ya da o çok eleştirdiğiniz thy yapılanmasından, "tanıdığımı yüksek mevkilere getireyim, bir de para kazansın" yapılanmasından/mantığından hiçbir farkı yok malesef.

    netice olarak; ben açıkçası praetorların ne şekilde seçildiğinin hala yeterince açık olmadığını düşünüyorum. mesela açılsın bir sınav; bu sınavda hem özel hukuk, hem ceza hukuku, hem bilişim hukuku, hem genel kültür, hem sosyal medya, hem de ekşi sözlük formatından sorular sorulsun. sınavda iyi derece yapanlar praetor olsun. bu kadar basit.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap