223 entry daha
  • 200 gram kedi dili
    200 gram mascarpone
    200 mililitre türk kahvesi (oda sıcaklığında)
    2 yumurta
    2 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı iyi kalite kakao
    2 çorba kaşığı grand marnier ya da cointreau

    bu benim, miktar verdiğim ender tariflerimden. iki nedenden dolayı miktar veriyorum. birincisi ve daha önemlisi, tatlı ve pasta yapımında miktarların önemi büyüktür. ikincisi, bütün miktarlar 2 ile başladığından akılda kalıcılığı çok kolay. bu miktarlar ile 6 kallavi porsiyon ya da 8 daha mütevazı porsiyon tiramisu elde ediliyor. venedik'te bir tatlı şefinden aldığım feyzle geliştirdim..

    önce kahvenizi hazırlayın. koyuca ve şekersiz olacak. bir kupada, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin sonra.

    yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırın. sarılarına da, beyazlarına da birer fincan pudra şekerini ekleyip ayrı ayrı çırpın.

    sarı karışım krema gibi olana dek, beyaz karışım da (buna bir tutam deniz tuzu da ekleyebilirsiniz) katı bir köpük olana dek.

    sarı karışıma portakal çiçeği likörünü de ekleyin. konyak da olabilir, maksat, yumurtanın kokusunu almak.

    sarı karışım ile mascarpone peynirini, mikser kullanmadan karıştırın, daha sonra beyaz karışımı da buna ekleyin, çok az karıştırın.

    çabamız, tatlımızın kremasının kabarık olmasını sağlamak için. bir de unutmayın, tarifte çiğ yumurta var, alerjisi olanlar dikkat!

    kedi dillerini soğuk kahveye şöyle bir batırıp çıkartın ve kare bir borcama bir kat aralıksız dizin. üstünü kremanın yarısıyla kapatın.

    aynısından birer kat daha yapın. malzeme kaldıysa birer kat daha.. mascarpone bulamıyorsanız, süzülmüş labne de iş görür.

    tatlınızın üstünü filmle kaplayıp bir kaç saatliğine buzdolabına kaldırın ki, hem lezzetler birleşsin, hem de güzelce soğusun.

    yiyeceğiniz zaman, küçük bir süzgeçle üzerini kakao ile kaplayın. kare dilimlere kesin. yanında sert bir kahveyle güzel olur.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap