11 entry daha
  • praetor'lar (evet o ile okunuyor ö degil), ek$i sozluk'te fikir ozgurlugu ve yasalara uyum arasindaki dengeyi saglayan gonullu sozluk yazarlaridir. kendileri moderator degildir moderasyon i$lerini (entry silmek, ta$imak, caylak etmek, ucurmak) yapmazlar. onun yerine moderatorlerle suc te$kil edebilecek entryler konularinda ileti$im icinde cali$malarini saglayan kendilerine ozel arabirimleri vardir. moderatorler suc te$kil edebileceginden ku$kulandiklari entryleri praetorlarin goru$une sunarlar ve praetor'lar gereken durumlarda karar birligine vararak entry'nin silinmesi yonunde ya da herhangi bir suc unsuru barindirmadigi yonunde oy verirler.

    cogu zaman yasal cizgiler internet uzerinde belirlenmesi guc oldugundan praetor'lar hukuk tecrubesi olan sozluk yazarlari arasindan secilir. praetor fikrinin babasi hukuk ogrencisi olan aethewulf'tur kendisi praetor grubunu koordine etmekle ve bu tecrubeli hukukculara en iyi ihtimami gostermekle onlari balla kaymakla beslemekle yukumludur.

    yazarlar tarafindan praetor'lara direk bir entry'nin hukuki durumu hakkinda dani$ilmasi dogru degildir. dogru surec bu entry'yi moderatorlere ispiyonlamak ve gerekli gorulen durumlarda praetor'lara yansimasini ve bu insanlarin vakitlerini en verimli $ekilde sozluge ayirabilmelerini saglamaktir. moderatorler hali hazirda verilmi$ praetor kararlarinin oldugu bir ar$ive eri$im sahibi olduklarindan hic praetor'lara dani$madan da bir entry'nin hukuki durumu hakkinda karar verebilirler.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap