7 entry daha
  • isminin bareback mounting e benzemesi bir talihsizlik yada saka olan film.

    lakayit yorumumuzun otesinde, bu sene moda oldugu uzere ayni narnia, king kong gibi cografyayi (manzara ve hava goruntusu olarak) yeniden kesfetmis, ve manzaralari filme dolgu maddesi olarak degil, neredeyse karakter olarak getiren bir film. zira filmin ismi mekanin ismi.

    biz bu filmi seyrederken, orda burda, kutuphanede, sahafta, tuvalette karistira geldigimiz fotograflari disinda bek guvenemedigimiz national geographic dergisini hatirladik. sadece cografya olarak degil, amerika'nin kendisinin bir egzotik olarak gozlemlenmesini ilgiyle karsiladik. yillar gectikce degisen detaylar ve insan iliskilerindeki / aile rollerindeki/ diyaloglardaki /ekonomik ve eglence kulturundeki farkliliklar ile bir belgesel tadi aldik. dolayisiyla filmin sansasyonal olarak algilanmasinin insanlari sinema salonuna cekmek icin bir teknik oldugunu iddia ediyoruz.

    birakiniz gay kovboy filmi propagandasini, thelma and louise filminin goze parmak sokan feminizminin cok ustunde, cok siki ve gizli bir feminist filmi oldugunu bile iddia edebiliriz. zira erkekler gonullerini eglendirip ah bizim bu halimiz ne olacak diyip eninde sonunda tokustururken, aci ceken fakir de olsa zengin de olsa [okuyunuz: gucsuz de olsa guclu de] kadinlar ve cocuklar oluyor.

    bu arada filmde kortkugumuz uzere abartilmis dramatik sahneler ve keman esliginde seyirci aglatan bolumler olmamasini da takdirle karsiladik. soundtrack'inin harbici folk muzik sevenlerin gonlunu kiprastiracagini da soyleyebiliriz..
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap