31 entry daha
  • bu arkada$lardan bir tanesiyle bir sure birlikte takilma imkani buldum. daha once hic bir van kedisiyle i$ veya oyna$ munasebetim olmami$ti, bu siftah oldu. bahsi gecen memeli karde$imizle mustakil bahceli ev ortaminda zaman gecirdigim icin dogayla olan giri$imini de gozlemlemeye muvaffak oldum.

    bir kere hayvanogluhayvan kesinlikle yerinde duramiyor. ciger yemedigi veya uyumadigi zamanlarda ayni yerde be$ saniyeden fazla durduguna $ahit olamadim. diger ev kedilerinden* farkli bir miyavlamasi var. dolayisiyla "benimle ilgilenin ulan!" diya viyakladigi vakit anlamamazliktan gelmeniz pek mumkun degil. gidip ba$liyorsunuz gıdısını ok$amaya, hemen purlama modunu aktive ediyor. bir yandan kuyrugunu salliyor ince ince, bir yandan da iyice gev$iyor. siz tam "ooh tam ayarina geldi keva$e" diye du$unurken zıp diye firlayip en yakin meyve agacina tirmaniyor, siz daha niye ciktigini anlamadan oradan a$agi hopluyor, çimlerde ko$maya ba$liyor, bir ara yere siniyor, kulaklarini yatiriyor, avci moduna giriyor ama gorunurde hareketli bir $ey yok. tam o anda vazgecip kuyrugunu sallaya sallaya sakince dola$maya ba$liyor, bir iki sinege bakiniyor, sonra ortaliktan kayboluyor. bir anda bir $eylerin arkasindan vırt diye firlayip cikiveriyor ve aksi istikamette yok oluyor.

    bu deyyus bir sabah bulundugum evin kapisinin da acik birakilmasindan yararlanip iceri girmi$, merdivenlerden cikmi$, yatak odamin kapisinda yuksek perdeden "kalksana olum" miyavlamasina ba$lami$. o gune kadar kendisiyle pek samimiyet firsati bulamadigimdan (i$in dogrusu bende yili$ikligin bini bir parayken beyefendi ayni dostlugu gostermiyordu.) bunu bir $ans olarak gordum ve sabahin koru moru demeden uyanip bunun pe$inden bahceye ciktim. ciktim cikmamla da bu haysiyetsiz vanlı beni don atlet, karga kahvaltisi vaktinde ortalik yerde kakirdatan kendisi degilmi$ gibi donmu$ kicini gidiyor. "hişt pist. pisi pisi. pırıııl" falan diye yirtinmama donup bakmadi bile. sallana sallana cikti gitti.

    gozlemleme firsati buldugum bu guzel hayvan sagir degildi, bir gozu ye$il bir gozu maviydi, tuyleri kisa, kuyrugu ne kisa ne uzun, yapisi oldukca atletikti. uzaktan bakildiginda beyaz bir pumayi andiriyordu. omuz eklemleri oldukca esnek, di$leri cok duzgun ve gozleri buyuktu. yaramazlik yapmaktan pislenen kurkunu saymazsak tek kelimeyle gordugum en kusursuz kediydi. ankara kedisinin evcilliginin, nazikliginin yaninda van kedisinin yukarida saydigim ozellikleri kendisinin neden bu kadar degerli oldugunu aciklmaya yetiyor olmali.

    aferin lan pisi...
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap