• bugün (1 ağustos 2019) tarihi ile resmi gazetede yayınlanmıştır.

    resmi gazete

    yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinde sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının rtük’ten yayın lisansı alması gerekiyor. artık netflix, blutv, ve puhutv
    gibi türkiye ve yurtdışında olan ve internet üzerinden yayın yapan televizyon kanalları da rtük denetimine tabi olacak. ayrıca bu platformların da türkiye’de şirket kurması gerekiyor.

    sansür is coming...

    edit: 21. maddenin netflix ve blutv gibi içerik üretcilerini kurtarabileceğini düşünenler için o hüküm çocuklar ile ilgili, yönetmeliğin 16 (1) (b) uyarınca yasanın genelinden sorumlular.

    edit2: ayrıca başlıkta netflix ve blutv desemde tüm içerik üreticileri (puhutv, amazon, ilerde gelmesi beklenen hbo vb. platformlar) ve alternatif haber, yayın yapan herkes etkilenecek. hükümet aleyhine yapılabilecek her türlü yayın kontrol altına alınabilecek.
  • netflix'in işi zor gözüküyor. sanırım 20dakikalık bir bölümün 10 dakikasını keserler artık.
    netflix: hey guys who wanna drink wine??
    rtük: hey millet kim fermente üzüm suyu içmek ister?
    (bkz: şarap yerine fermente üzüm suyu denilecek)
  • madde 21, 2. bent hükümleri biraz ümit vermiş yönetmelik.
  • başlangıç olarak fiyatı 100 bin tl gibi aslında oldukça ucuz bir meblağ olan lisans, sanırım önce sistemin içine çekmek istiyor rtük. sonrasında yavaş yavaş içeriğe karışmaya çalışacaktır diye düşünüyorum. gelsin blurlar, gitsin türk aile örf ve ananeleri konulu cezalar.
  • batının ahlaksızlığından ülkemizi koruyacak önemli bir adımdır.

    emeği geçenlerin başarılarının devamını...
  • eğer saçma sapan sansür, sahne atlamaları falan gelirse netflix kusura bakmasın, korsandan devam ederiz.
  • netflix’in içeriklerine hiçbir şekilde sansür veremeyeceğini umut ettiğim durumdur. aylardır zaten “netflix’e sansür gelecek, hiçbir şey izleyemeyeceğiz” deyip duruyoruz; olan tek olumsuz şey içerik kalitesinin avrupa ve amerika’ya göre vasat olması. onun haricinde dam göt meme popo skiş sokuş netflix’te aynen devam - ki olması gereken de bu, para veriyoruz mk!
  • yok artık...zaten özel bir televizyon platformu...genel izleyici kitlesi olmasına rağmen para verip izleyenlere karşı yapılmış olan bir haksızlıktır
  • devamında gelecek herhangi saçma bir sansür ile netflix üyeliğimi iptal etmeme sebep olacak gelişme. bıkmadılar her yere el atmaktan, sansür koymaktan. şimdi netflix dizilerinde sansür olunca toplum daha mı ahlaklı olacak yani?
  • türkiye'de vpn satışlarını patlatacak durumdur.

    psychedelidumrul uyardı: netflix vpn sunucularını engelliyormuş.

    hapı yuttuk!
hesabın var mı? giriş yap