• çevre ve şehircilik bakanı mehmet özhaseki’nin rezil açıklaması.

    kaynak

    özhaseki:ev sahipleri, (eğer ölüleri de yoksa) valla yıkıldığı iyi olmuş bize villa verdiniz diyor.”

    bu nasıl rezil bir açıklamadır,depremin yıldönümünde,daha binlerce kayıp ve cesedi dahi bulunamamış insan varken,bu nasıl berbat bir zihniyettir?
  • a.k.p.sinin özeti olan açıklama. kafaları, vizyonları beton, daha on binlerce insan çadırda kalıyor, “evimiz iyi ki yıkıldı yav villa verdiniz” diye gevrek gevrek gülerek atıyor. hangi depremzede bu lafı eder be? midem bulandı ya biraz utanma olmaz mı insanda
  • verdiğiniz villaları gördük şehit cenazesinde. ailesinin bir senedir kaldığı yeri, oğlu şehit oldu diye on tane ısıtıcı götürdüğünüz çadırı gördük.
  • cidden hala şaşırıyor musunuz ya? 20 senedir bu zihniyetin bu tarz söylemlerini bir araya getirsem 5 cilt kitap çıkar.

    edit: ekleme
    bu kadar şaşırmanızı görünce size yaşadığım bir olayı anlatayım.
    seneler önce soma maden faciasından sonra bi iş gereği soma'ya gitmek durumunda kaldım. orada bir işletmede çalışanlarla laflarken çalışanların bi arkadaşı geldi. arkadaşları "naptın görüştün mü avukatla" falan diye sorunca bende meraktan belki anlatır diye "hayırdır kötü bişey yoktur umarım" diye girdim lafa. arkadaşları gülüşmeye başladı sonrasında içlerinden biri "madende ölmediği için karı bunu boşuyor" dedi. ben önce şaka yapıyor sandım ama gerçekmiş. kadının kız kardeşinin eşi maden kazasında ölmüş sonrasında aldığı tazminat paraları, yardım paraları, ev yardımı, eşya yardımı falan filan derken yüklü miktarda para, mal, mülk sahibi olmuş. kadın çocuklarını da alıp istanbul'a taşınmış. bunu gören kardeşi de aynı kazada hafif yaralı olarak kurtulan kocasına "allah belanı versin sen niye ölmedin bak millet zengin oldu çocuklarını kurtardı. biz senin yüzünden sefalet içindeyiz" diyerek baya bi olay çıkarmış sonra da evi terk edip boşanma davası açmış adama.

    yani kısacası adamlar seçmenini iyi tanıyor ve ona göre hareket ediyor. bizim en büyük hatamız oturduğumuz yerden yok anadolu insanı şöyle yok köylü kafası böyle diye ahkam kesiyoruz. sen oturduğun yerden bunlara şaşırmaya devam et güzel kardeşim adamlar bu ülkenin insanını senden çok daha iyi tanıyor ve ona göre hareket ediyor. yani bu sözler söyleyenlerin içinden gelerek söylediği şeyler değil karşı tarafın duymak istediklerini söylüyorlar.
  • abi bi tipine bakın sonra ne demiş ne dememiş öyle tartın
  • bu ve binali yıldırım yıllarca siyasetten nasıl ekmek yedi aklım almıyor.
  • bu nedir ya? bu adam ben var oldum olalı siyasetçi. ve geride biraktigi tum iz mide bulantisindan ibaret.

    her gün ayrı bir rezaletle sahnelerde yerlerini alıyorlar. boyle bir beyanatı eline tutuşturan danışmanlarını da kendileri yetiştirip seçti.
  • hitap ettiği kitlede gerekli karşılığı gördüğü için etkileşimlerine tepki vermeye gerek duymuyorum.
  • dünya malı dünyada kalmış
  • ondan sonra cocugunuzu niye yurtdisina goturmek istiyorsunuz diye sasiriyor bazilari. bu gibi aciklamalar ve bu aciklamayi yapan zihniyete oy verenlerden mumkun oldugunca uzak tutmak icin. yasadigimiz psikolojik baskiyi ve hayal kirikliklarimizi belki onlar yasamasin diye. ulkenin dustugu su duruma bakip ici kan aglamaz belki diye.

    yaziklar olsun. binlerce, yuzbinlerce kez yaziklar olsun.
hesabın var mı? giriş yap