8 entry daha
  • cimbizlanmis sayilari begenmeyenlerin yapilmis arastirmalardan veya verilerden kendi begendigi sayilari cimbizlamasini ogutleyerek, oyle atip tutmadan, ona buna fasist demeden gene sayilar ile gidelim.

    ancak sayilara gelmeden once de gorevim kurt nufusunu artirmak ve dagda silaha sarilamiyorsan yatakta karina saril basliklarina da bakmanizi onerecegim. ben, asil bu tur laflar ile ortaya cikanlara ve de bu laflari elestirmeyenlere fasist derim. (bkz: kurt fasisti)

    simdi gelelim sayilara.

    "ekim 2005 itibariyle faaliyette bulunan ve genel müdürlüğe intikal eden listeler ile sahadaki tespitlere göre en az 5 çocuğa hizmet vermekte olan tüm çocuk ve gençlik merkezleri (çogem) anket kapsamına dahil edilmiştir. bu kuruluşların sayısı 35 ve bunlardan aynı tarih itibariyle hizmet almakta olan toplam çocuk sayısı 4.493’tür."

    cumlesi ile baslayan "türkiye cumhuriyeti başbakanlik sosyal yardimlaşma ve dayanişmayi teşvik fonu" arastirmasindan bahsetmek istiyorum.

    arastirmaya gore cogem'den hizmet alan cocuklarin yaksalik %35'i guneydogu anadolu bolgesindeki illerden birinde dunyaya gelmis; dogdugu ilden baska bir ildeki cogem'den hizmet alan cocuklarin yaklasik %33'u de guneydogu anadolu kokenliymis. yani basit bir hesapla cogem'den hizmet alan cocuklarin yarisindan fazlasi guneydogu anadolu kokenlidir diyebiliriz. peki cocuklarin dogduklari ilden baska bir ilde hizmet almasinin sebebi ne dersiniz? arastirmaya gore birinci sirada %87 ile goc -ki goc eden ailelerin yaklasik %50'si guneydogu anadolu kokenliymis-, ikinci sirada da %4 ile evden kacma yer aliyor.

    gene arastirmaya gore cogem'den hizmet alan cocuklarin -ki yaklasik %50'sinin yas ortalamasi 13 ile 15 arasindadir- %87'sinin anne ve babasi hayattaymis.

    gene arastirmaya gore cogem'den hizmet alan cocuklarin geldikleri ailelere bakildiginda ortalama hane halki buyuklugu 6.8 olarak hesaplanmis.

    sayilari ayrintilari ile uzatmak mumkun ama ben daha fazla ayrinti vermeyecegim. isteyen asagida verdigim kaynaga gidip baksin, cimbizlayacagi sayilari cikarsin...

    evet sayilar cok sey gosteriyor. dogu ve guneydogu anadolu bolgesindeki dengesiz nufus artisinin sonuclarini gostermesi acisindan bu sayilar onemli. ki burada hizmet alan cocuklar sadece sansli bir azinlik. ancak dedigim gibi bu sayilar bir seyleri gosteriyor. evet devletin sorumlulugu var, evet ordunun sorumlulugu var ama dogu illerinde aile planlamasi yapilmak istendiginde kokumuzu kurutacaklar diye ortaya cikip bu arastirmalari sabote edenler ile bu gerceleri dile getirenlere fasist damgasi yapistiranlarin da sorumlulugu var. en buyuk sorumluluk ise bence dogacak cocuguna bakamayacagini bile bile cocuk dogurup onlari sokaga atan anne ve babalarda...

    kaynak;
    http://www.shcek.gov.tr/…orumasistemi/iii_cogem.doc
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap