• auckland aslen bizim marmaris'e benziyor. tamamıyla bir liman şehri . şehirde milyonlarca koyun var. halkının büyük bir çoğunluğunun geçim kaynağı bu koyunların yünleri. dünyanın en iyi işlenmiş , en ince yünlerini üretiyorlar. zamanında yetersiz nüfus nedeniyle ciddi meblağ karşılığı çinli vatandaşların ülkelerine göç etmesine müsade etmiş bir şehir. fakat şu anda göçmenler nerdeyse yerli nüfusla aynı sayıya ulaşmış. güzelim sokaklar sarmısak ve susam yağı kokuyor.
    şehirde genel olarak kaldırım yok. kaldırıma da ihtiyaçları yok.
    fiziki yapısı volkanik olduğu için hala aktif durumda volkanları bünyesinde barındırıyor. hali hazırda 43 adet non aktif volkanik dağ var. muazzam yeşil bir şehir. bilindiği üzere yüzüklerin efendisi filmi genel olarak bu şehrin sahillerinde çekilmiş.
    bu şehrin diğer adı city of sail... yıllardır üst üste america s cup bu şehirde düzenlendiği için halkın hayvancılıkla uğraşmayan diğer yarısı yat turizimciliği ile geçiniyor. turiste çok alişik bir şehir, son derece saygılı ve huzurlu bir halkı var.
    şehrin 3 ayrı limanı bulunuyor. 3 limandaki kayıtlı toplam tekne sayısı 4500-5000 civarında. neredeyse yaşayan her ailenin bir teknesi var. şehrin orta göbeğindeki skytower kulesi en yüksek binası. 231m uzunluğunda isteyenler bu restaurantın 220. ci metresinden asfalta bungee jumping yapabiliyor.

    tüm gün yaz kış hava puslu gibi. fakat puslu olmasına rağmen kavurucu sıcağa sahip. saniyelik tropik yağmurlar yağabiliyor.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap