285 entry daha
  • bu sehre gidip beklentilerinin cok altinda kaldigini soyleyen insanlar tam olarak hayatta ne istedigini bilmiyorlar ya da kafalarindaki basmakalip fikirlerden cikamamislar. sokaklari saatlerce yurumek, sehir merkezi, kiliseler ve tarihi yapilar gormek icin abd'ye gidilmez zaten. o avrupa'da fazlasiyla mevcut. abd'nin o kadar tarihi yok. bunu los angeles'a gelmeden biliyorlardir. bu sehirde aranip da bulunamayacak bir tarih vardir o da adamlarin ellerinde degil. bu sehirde neler varmis diye siralarsak:

    -plaj hayati seviyorsaniz, venice beach ve santa monica'si bile tek basina yeterliyken daha onlar gibi nice plajlari ve yuzlerce mil uzunlugunda bir sahili mevcut.

    -sinemaya merakliysaniz universal bile tek basina yeterliyken, paramount, warner bros, sony ve daha bir suru irili ufakli film studyosu, el capitan, chinese, kodak basta olmak uzere yuzlerce sinemasi, hollywood'in icinde film dunyasiyla ilgili bircok muzesi mevcut.

    -muzeleri seviyorsaniz, getty museum tek basina yeterliyken tarih muzesi, sanat muzesi, madame tussauds, guiness rekorlari muzesi ve daha onlarca muzesi mevcut.

    -yesilligi parklari dogayi seviyorsaniz sehrin her yeri yesillik, her yeri park. yuzlerce hiking yapilacak trail'i var, tepeleri var, okyanus kenarinda zaten. griffith museum etrafinda hiking yapmak ve sehri izlemesi bile yeter.

    - eglenmeyi, gece hayatini seviyorsaniz sunset caddesi, santa monica, hollywood sokaklari bar, gece kulubu kayniyor.

    - alisverisi, tuketimi seviyorsaniz sehrin her yani amerikan zinciri markalarlarla dolu, en ucuzundan en pahalisina binlerce alternatifli, alisveris merkezi var.

    - arabalari, hiz yapmayi seviyorsaniz sehirde arabadan bol birsey yok, her turlu araba kiralanabiliyor, 10 seritli yolundan, dagin basindaki mullholand drive tarzi i bir suru virajli yollara sahip.

    -cocuklarin eglenmesini istiyorsaniz, oyunlari adrenalini seviyorsaniz disneyland, legoland, universal gibi birbirinden buyuk ve guzel eglence parklari mevcut. bunun disinda irili ufakli aquaparklari, kucuk parklari mevcut.

    -uzun yolculuklar yapmayi, gezmeyi seviyorsaniz dunyanin en buyuk havayollarindan birisi bu sehirde ve dunyanin en uzak noktasi sidney'e bile dogrudan ucuyor (dunyanin en uzun yolcu ucagi mesafesi). las vegas, san diego, san francisco gibi turistik sehirler araba mesafesinde, haftasonu gidilecek cinsten.

    - spor yapmayi seviyorsaniz sehirde sorf ve diger su sporlarini yapmak surekli mumkun, genis bisiklet yollari, futbol sahalari epey derecede fazla var.

    - yemek yemeyi seviyorsaniz dunyanin bircok unlu ascisi sehirde, onun disinda dunyanin butun ulkelerinin mutfagindan restoran bulmak mumkun. her butceye gore secenek fazlaligi var.

    - para harcamayayim, ucretsiz egleneyim diyorsaniz sehirde ucretsiz muze, parti kayniyor. park ve plajlarin zaten hepsi ucretsiz.

    haydi bu yukarida yazdiklarimin hicbirini sevmiyorsunuz ve odunsunuz diyelim, 4 mevsim yaz yasaniyor ve hava sicak. bu bile tek basina yeter. onun tadini cikarin bari.

    ayrica bu sehir hakkinda yazilmis en okunasi yazilarindan biri icin biri : (bkz: yeni başlayanlar için los angeles/#14756237)
336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap