4 entry daha
  • nerden başlasak bilmiyorum. çok partili döneme geçiş sonrasında güneydoğuda var olan aşiretlerin devlet eli ile bizzat kurulduğundan mı başlayalım? chp ve dp gibi iki partinin yıllarca rekabet ederken patronaj ilişkileri çerçevesinde hiçte kemelizme yakışmayacak derecede çıkarcı davranıp oy peşinde koştuklarından dolayı büyüyüp güçlenen aşiretlerden mi başlayalım? yoksa tarımda makineleşme sonrasında ağalara devlet eli ile verilen kredilerle alınan traktörlerin ağalar atarfından orta ve küçük boy çiftçiye kiralanmasından mı başlayalım? yoksa türkiye politik yaşamına doğu ve güneydoğudan müdahil olan milletvekilerinin tamamına yakınının aşiret lider olduğundan mı başlayalım? yoksa pkk ile mücadele etmek için köy korucusu haline getirilen aşiretlerin eline silah verip, kadınlar dahil olmak üzere her aşiret mensubuna verilen bölgeye göre gayet dolgun olan maaştan mı başlayalım?

    nerden başlarsak başlayalım, karşımıza çıkacak olan kapı gayet net: devlet eli ile korunmuş bir feodal yapı.

    cumhuriyet kurulduğundan beri feodal yapıyı kırmak için sadece iki kez (şeyh sait isyanı ve 60 darbesi sonrası) batıya ağa sürmek ve akabinde geri gelmesi acaba devletin kürt soğrafyasında feodalizmi yok etmek konusunda hiçbir samimi adım atmadığına bizzat işaret etmiyor mu? iki geri dönüşlü sürgün dışında başka hiçbir soyal değişim hamlesi yapmadan ağa sınıfını her zaman güçlendirmiş politikalar ile oy deposu olarak görülen bir kalabalıktan başka nedir kürt feodalizmi?

    ben size söyleyim yanlış bildiğinizi..köylerini yakıp batıya sürdüğünüz * türkiyenin en fakir insanlarını anti-modern diye etiketlemek için yer arıyorsunuz..kürtler parasızlıktan en pis iş olan mafyacılık yaptıklarında "pis feodal seni" diye çığırmak çok hoşunuza gidiyor. çünkü siz kemalizmin öngürmüş olduğu yüzü ve kıçı batıya dönük tipolojinin en saygıdeğer fertlerinden birisiniz. ve işin ardındaki devlet eli korunan feodalizm hiç gözünüze görünmüyor..ilk başta kurduğunuz gibi kürtler doğal olarak geri kalmış bir kültürden geliyorlar..bu bir allah vergisi..sosyal değişim diye bir olgu yok nasıl olsa literatürünüzde..ve hatta sizin yüce türk ırkınıza yüz sürebildikleri için mutlu olmaları gerekiyor..

    ve son olarak kürt feodalizmi nedir diye sorarsanız ben de sunu derim: aynaya bakamayacak kadar cesaretsiz olan türklerin kendi başarısız kemalizm projesinin faturasını kesmeye çalıştıkları uydurma kılıftır derim..susarım..

    ağam sen konuş..
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap